Landschapsgidsenopleiding (LGO) 2022/2023

Nieuwe landschapsopleidingen bij IVN

Vanwege grote animo organiseren IVN Enschede en IVN Haaksbergen vanaf september 2022 weer een opleiding voor Landschapsgidsen. IVN, Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, is sinds de oprichting in 1960 uitgegroeid tot een natuurorganisatie met ca. 160 afdelingen over heel Nederland met duizenden actieve vrijwilligers.

IVN heeft als doel mensen bij de natuur te betrekken en jong en oud laten beleven hoe leuk, leerzaam, gezond èn belangrijk de natuur is. IVN Enschede en IVN Haaksbergen zijn in Twente twee IVN-afdelingen die zich met plezier inzetten op het gebied van milieu, natuureducatie en duurzaamheid. Vooral door het stimuleren van natuurbeleving willen zij de liefde en kennis voor de natuur delen.


Naast publieksactiviteiten en speciale bijeenkomsten voor leden hebben zij in 2021 de handen ineengeslagen en samen een LandschapsGidsenOpleiding van een jaar georganiseerd, afwisselend in Haaksbergen en in Enschede. Vanwege de grote animo en het enthousiasme van de deelnemers is besloten om in 2022 en 2023 een nieuwe opleiding te verzorgen.


Deze opleiding is bedoeld voor iedereen met een hart voor de natuur. U leert over onderwerpen als het ontstaan van het landschap, de wisselwerking tussen de natuur en de omgeving, de ecologie en de flora (planten) en de fauna (dieren). Noteert u vast de datum van de vrijblijvende infoavond in uw agenda : donderdag 21 april 2022. Meer informatie vindt u over een paar weken op de websites van IVN Enschede en IVN Haaksbergen. De voorbereidingen zijn al in volle gang…

Foto: NL doet

Kijk voor meer informatie op de website van IVN Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen