LCS Haaksbergen gaat verder als JUICT

Foto: Frank Visschedijk

Begonnen als studiegenoten, na vijf jaar klaar voor nieuwe stap.

Twee jonge honden begonnen vijf jaar geleden een computerservicebedrijf in Haaksbergen. Vijf jaar later hebben die starters van toen een professioneel bedrijf waar andere bedrijven graag hun ICT-omgeving aan toevertrouwen. Tijd voor een nieuwe stap, met een nieuwe naam: vanaf 1 januari gaat LCS Haaksbergen verder als JUICT.

JUICT (spreek uit als ‘juist’) is een verwijzing naar de dienstverlening: ICT. De naamsverandering staat niet op zichzelf. De ondernemers slaan ook een andere weg in.

Mart Koppelman en Anto te Lintelo, studiegenoten aan een ICT-opleiding op Saxion, zijn in 2016 bij Mart thuis gestart met hun bedrijf. In het huis van de ondernemende familie van Mart was wel plek voor een bureau voor de jongens. Via Facebook kregen ze naamsbekendheid en al snel offerde Mart het ‘muziekhok’ in de kelder op voor het groeiende bedrijf; zijn drumstel maakte plaats voor computers. Toen ze van een bedrijf in Haaksbergen het klantenbestand konden overnemen, schreven ze zich officieel in bij de Kamer van Koophandel. Na drie jaar verhuisden ze naar een kantoor aan De Greune en in 2020 breidden ze uit met twee collega’s: Timon Slot en Leendert Beltman.

Ook hun klantenbestand groeide, van alleen particulieren naar bedrijven in Twente en de Achterhoek. Nu gaan de ondernemers zich volledig richten op de zakelijke markt en dragen ze de particuliere klanten over aan een collega in het dorp. “De particulieren vinden dat wel jammer. En wij natuurlijk ook – dankzij hen zijn we groot geworden”, vertelt een van de oprichters Mart Koppelman. Maar de focus is nodig om dienstverlening op hoog niveau te kunnen blijven aanbieden. Denk aan systeembeheer, cloudoplossing, beveiliging van het netwerk en VOIP. “We zien dat de behoefte aan deze diensten groot is. Bedrijven willen totaal ontzorgd zijn. Wij richten ons op bedrijven in de regio die zelf geen ICT-afdeling in huis hebben, dat varieert van zzp’ers tot mkb’ers met enkele tientallen medewerkers. Ze kunnen ons bellen voor alles wat met ICT te maken heeft: we leveren de hard- en software voor werkplekken en verzorgen de dienstverlening daaromheen.” Als voorbeeld noemt Koppelman de serveromgeving in de cloud. Voor bedrijven zijn de investeringskosten van een cloud-oplossing lager dan wanneer ze zelf een server in huis hebben en, het voornaamste voordeel, die maakt bedrijven schaalbaar. Koppelman legt uit: “Bij een uitbreiding van het aantal medewerkers kan er gemakkelijk werkgeheugen en procescapaciteit worden bijgeplaatst.”

Beveiliging
Security neemt JUICT ook heel serieus. “Je ziet een toename van het aantal cyberaanvallen, waardoor de continuïteit van bedrijfsprocessen in gevaar komt. Wij regelen daarom standaard een goede ‘basissecurity’ bij onze klanten, met goede antivirussoftware en een firewall, en additioneel zijn bijvoorbeeld meervoudige authenticatie en versleutelde data mogelijk.” 

De nieuwe naam is vanaf 1 januari in gebruik. Meer informatie op www.juict.nl.