Leerlingen Assink van Brakelstraat exposeren bij belevingsconcert

Leerlingen van het Assink Lyceum van Brakelstraat exposeerden op maandag 1 april hun kunstwerken in de Pancratiuskerk, tijdens het belevingsconcert van de Haaksbergse Harmonie.

Wat waren ze trots, de leerlingen van het Assink lyceum van Brakelstraat. Eindelijk mochten ze de kunstwerken die ze gemaakt hebben laten zien aan hun familie en vrienden, want vandaag was de expositie. En deze expositie was ingericht op een toplocatie! De Pancratiuskerk in het hart van Haaksbergen.

De kunstwerken waren de omlijsting van het belevingsconcert van de Haaksbergse Harmonie. Zowel het concert als de expositie hadden hetzelfde thema: vrijheid en herdenking. De belangstelling was enorm, maar liefst 500 mensen hebben genoten van het indrukwekkende concert en de prachtige kunstwerken. De kerk was helemaal vol.

In de maand mei zullen de kunstwerken van de leerlingen te bewonderen zijn in café restaurant Centraal aan de markt in Haaksbergen. Ook online zijn de kunstwerken te bewonderen, met bij ieder kunstwerk een portret van de betreffende jonge cultuurmakers. Kijk hiervoor op de websites van Art4more en RTV Sternet.

Over Haaksbergen Toont Talent Toptijd

Haaksbergen Toont Talent Toptijd is een project van Art4More en RTV Sternet. Leerlingen van het Assink Lyceum krijgen de mogelijkheid om een aantal workshops op het gebied van kunst en cultuur te gaan volgen, en ze maken dan met begeleiding van een kunstenaar hun eigen kunstwerk.

De workshops worden gegeven door in Haaksbergen en omgeving actieve beeldende kunstenaars. Hiermee wordt de overdracht van ambachtelijke kennis uit de lokale kunst en cultuur aan een nieuwe generatie cultuurmakers gestimuleerd.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haaksbergen, de Rabobank, de stichting Leppink-Postuma en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Kijk voor meer portretten van cultuurmakers op de website van Art4More

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Tekst: Jolanda Bouwmeesters
Foto: Erik Loman
Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet