Leerlingen Bonifatiusschool doen mee aan Boomfeestdag

De Nationale Boomfeestdag draagt bij aan de groei van het milieubewustzijn bij kinderen.

Woensdag 16 maart steken ruim vijftig leerlingen uit groep 7 en 8 van de Bonifatiusschool hun handen uit de mouwen tijdens de Nationale Boomfeestdag. Samen met wethouder Jan-Herman Scholten planten de kinderen struikjes en boompjes aan de Mozartstraat. Nadat de wethouder om 12.00 uur het startschot heeft gegeven door de eerste boom te planten, gaan de spades de grond in.

Aan de Mozartstraat gaan de leerlingen verschillende soorten bosplantsoen planten. Langs de straat komen diverse struiksoorten: de Gelderse roos, de vlier, de krent, de vuilboom en de lijsterbes. Na afloop van de Boomfeestdag krijgen de kinderen een stekje mee van een van de struiken die ze hebben geplant als aandenken aan de feestelijke dag.

Milieubewustzijn

De gemeente Haaksbergen neemt jaarlijks deel aan de landelijke viering van de Nationale Boomfeestdag. Deze viering draagt bij aan de groei van het milieubewustzijn bij kinderen. Op Boomfeestdag planten leerlingen van basisscholen in het hele land jonge bomen en struiken om bij te dragen aan de groenvoorziening in de omgeving. De trekker van dit landelijke evenement is de Stichting Nationale Boomfeestdag.

Kijk voor meer informatie op de website van de Gemeente Haaksbergen

Kijk voor meer informatie op de website van Boomfeestdag

Volg het nieuws uit Haaksbergen