Lokale vaccinatiecampagne door Haaksbergse zorgverleners

Vaccineren doe je voor elkaar.

Uit recente peilingen van Ipsos blijkt dat 75% van de mensen zich wil laten vaccineren. Toch merken ze in de spreek,- en behandelkamers dat mensen nog veel vragen,  onzekerheden of twijfels hebben. 

Om mensen van betrouwbare informatie te voorzien en het belang van vaccineren te bekrachtigen start de EZH een lokale campagne: Vaccineren doe je voor elkaar!

De EZH is een netwerkorganisatie van samenwerkende zorgverleners in Haaksbergen. Zorgverleners moedigen de inwoners van Haaksbergen aan zich te laten vaccineren tegen corona, op het moment dat zij hiervoor een oproep krijgen. We dragen een eenduidige boodschap uit aan onze patiënten.

De officiële aftrap vindt komende week plaats met een informatiebijeenkomst voor de zorgverleners. In samenwerking met een internist-hematoloog van het MST is een interactieve online webinar georganiseerd over vaccineren en de vaccins. Als we zelf goed geïnformeerd zijn, dan kunnen we onze patiënten ook goed informeren.  

Er komen door heel Haaksbergen posters te hangen met daarop onze lokale zorgverleners die zich laten vaccineren en hun patiënten aanmoedigen dit ook doen. Deze boegbeelden spreken tevens korte videoboodschappen in die worden verspreid via de sociale mediakanalen zoals Facebook en Instagram:

 In de lokale krant wordt de komende 12 weken wekelijks een column door verschillende lokale zorgverleners gepubliceerd om mensen te informeren en mee te nemen in de actualiteit.

Het coronavirus bestrijden doen we met elkaar en voor elkaar, maar ook voor uzelf. Zodat we weer dicht bij een dierbare kunnen komen, werk weer kunt hervatten of er weer op uit kunnen gaan.