Maart-activiteiten werk & inkomen van Bibliotheek Haaksbergen

De activiteiten vinden online plaats en deelname is gratis.

In maart organiseert Bibliotheek Haaksbergen in samenwerking met Bibliotheek Hengelo, vele online activiteiten met als thema ‘Werk & Inkomen’. Hierbij een overzicht van al deze, gratis online workshops.

5 maart: Beter in beeld – Videobel jij tegenwoordig ook regelmatig voor je werk? Wil je meer weten over hoe jij – ook van achter een beeldscherm – een goede indruk kunt maken? Schrijf je dan in voor deze online workshop. De workshop wordt gegeven door imagostylist Simone Tiehatten.

12 maart: Walk & Talk – Koffiepauze voor werkzoekenden – Werk zoeken hoef je niet alleen te doen. Walk & Talk is dé koffiepauze voor werkzoekenden. Je hoort inspirerende verhalen, krijgt praktische tips en er is ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.

19 maart: Jouw netwerk is goud waard – In deze workshops leer je hoe je optimaal gebruik maakt van de mensen in jouw netwerk. De kans is namelijk groot dat één van hen wel de juiste contactpersoon kent en je zo een voorsprong kan geven ten opzichte van al die andere sollicitanten. Tijdens deze workshop gaan we stap-voor-stap te werk. We bepalen wat je nu echt wilt, waar je dat zou willen doen en wie je daarbij zou kunnen helpen. Je gaat met een heldere boodschap de markt op en weet aan wie je welke vraag wilt stellen. Nu alleen nog laten zien dat jij de juiste persoon bent en zorgen dat anderen jou een mooie stap gunnen. Simpel toch? De workshop wordt gegeven door Micha van de Water.

26 maart: Een CV waar je trots op bent – Aan de hand van een werkblad met individuele en plenaire opdrachten krijg je inzicht in je sterke punten en gaan we oefenen deze daadkrachtig te benoemen. Je gaat met elkaar in gesprek en je krijgt concrete handvatten om een goed cv op te stellen en je werkervaring concreet te beschrijven. Het is geen bijeenkomst waar je gewoon een cv gaat maken. Door de interactieve opdrachten en stimulerende gesprekken hopen we op nieuwe inzichten. Hier kun je dan direct of thuis verder mee aan de slag! De workshop is ontwikkeld door JobON.

Aanmelden

Deelname aan al deze activiteiten is gratis en aanmelden is noodzakelijk. Stuur een mail naar d.bekkers@dekappen.nl en je ontvangt één dag van tevoren de link naar de Zoom sessie. Om deel te nemen heb je een laptop nodig met camera en microfoon en een goed werkende internetverbinding. Het Zoomprogramma kun je gratis downloaden.

Kijk voor meer informatie op de website van de Bibliotheek Haaksbergen

Kijk hier voor meer Cultuur in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Een productie van RTV Sternet