Maker Festival Twente 2022

Het Maker Festival komt op zondag 15 mei 2022 naar Museum Buurtspoorweg Haaksbergen.

De 9e editie van het Maker Festival Twente belooft dit jaar weer een uniek familiefestival en een waar makers festijn te worden. Met een Maakdag Festival in elke Twentse gemeente en het meerdaagse Maker Festival in Enschede kan elke inwoner van Twente dichtbij huis of juist in een nieuwe omgeving experimenteren met de nieuwste digitale en creatieve maaktechnologieën.

Het Maker Festival op zondag 15 mei in Haaksbergen

Het Maker Festival gaat in mei on tour door Twente en strijkt op zondag 15 mei neer bij Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen. Tijdens het Maakdag Festival kun je van 10:00 tot 16:00 uur in verschillende labs digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten volgen en nieuwe maakwerelden ontdekken.

Breng een bezoek aan het MaakLab en experimenteer met creatieve (maak)technieken. Maak met een van de Make-It techniekpakketjes een rotormobiel of techniekhuis, of maak een instrument van restafval. Leer in het FilmLab hoe je een 360 graden film maakt of bezoek het RobotLab waar deelnemers (vanaf 3 jaar) een van de slimme robots kunnen programmeren. Of creëer in het MediaLab je eigen verhaal met de digitale installatie Mijn Lijn. Maar er is meer!

Ontdek welke technieken en maakprocessen in het onderwijs en het Twentse bedrijfsleven worden gebruikt en praat met de experts in het KennisLab. Het Zone.college is aanwezig met het Green Mobile Education Centre, een hele grote truck waar je met behulp van simulatoren kan leren oefenen met trekker rijden, door middel van augmented reality (AR) kan ervaren hoe de bediening in kassen werkt of met een VR bril op diverse handelingen (zoals zagen) kan oefenen.

Zet het vast voor het hele gezin in je agenda en creëer je eigen Maak Experience tijdens het Maker Festival Twente!

Zondag 15 mei van 10:00 – 16:00 uur bij Museum Buurtspoorweg Haaksbergen
Toegang tot het Maakdag Festival is gratis.
Voor techniekpakketjes in het MaakLab wordt een bijdrage van €3 p.p. gevraagd.

Kijk voor meer informatie op de website van Tetem

Meer over cultuur uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen