Meer meldingen van corona in Haaksbergen dan vorige week

Afgelopen weken is sprake van een opwaartse lijn in het aantal besmettingen. Wel blijft Haaksbergen onder Twents gemiddelde.

In de week van van 9 tot en met 15 maart zijn er bij het RIVM 32 meldingen van positief op COVID-19 geteste Haaksbergenaren binnengekomen. Dat zijn er negen dan vorige week.

Haaksbergen in Twente en Nederland

Omgerekend waren in Haaksbergen minder meldingen dan in geheel Twente en in geheel Nederland (Haaksbergen 132 per 100.000 inwoners, Twente 158, Nederland 223).

De GGD meldt deze week in vijf Twentse gemeenten minder positieve gevallen dan in Haaksbergen. Dinkelland had de minste meldingen van positief geteste inwoners. Hellendoorn was weer de gemeente met verhoudingsgewijs de meeste meldingen.

Aantal tests op Haaksbergenaren deze week gemiddeld voor Twente

Zo’n 470 Haaksbergenaren hebben zich afgelopen week laten testen in een teststraat van de GGD. Dat is ruim anderhalve keer meer dan vorige week en gemiddeld ten opzichte van de andere Twentse gemeenten.

Een andere indicatie voor de stand van zaken is het percentage positieve tests. Van alle tests die in de week van 8 tot en met 14 maart door de GGD op Haaksbergenaren is uitgevoerd was 5,9% procent positief. Dat is bijna gelijk aan het Twents gemiddelde (5,7 procent). Het ligt onder het gemiddelde van Nederland (7,7 procent).

Vaccinatie

GGD Twente vaccineert vanaf 15 januari het zorgpersoneel dat werkzaam is in verpleeghuizen en verzorgingshuizen. Vanaf 26 januari is de GGD begonnen met het vaccineren van thuiswonende 80-plussers. Tot en met 15 maart hebben 35.481 Twentenaren uit bovenstaande groepen een eerste vaccinatie gehad. Van hen zijn 9.975 mensen volledig gevaccineerd.

Het vaccineren gebeurt ook door andere partijen dan de GGD. De rijksoverheid geeft een berekend aantal gezette prikken van 1.915.572 voor heel Nederland, tot en met 15 maart.

Bekijk meer coronacijfers over Haaksbergen

Bekijk meer coronacijfers over Twente

Houd je aan de geldende corona maatregelen

Tekst en graphics: Hans Dekker
Een productie van RTV Sternet