Motorrijden voor WensAmbulance Oost Nederland

Een weekend met diverse belevenissen.

‘Rijden voor Geluk’ is een 2-daags evenement dat voor het eerst georganiseerd werd op 14 mei 2017. Initiatiefnemers zijn een groep motorrijders die in 2009 met een vriendengroepje van 2 dames en 3 heren zijn begonnen met af en toe een toertocht te maken. Inmiddels bestaat de groep, genaamd Chopper Custom Vrienden’ uit 74 deelnemers.

WensAmbulance Oost-Nederland is een non-profit organisatie en daardoor afhankelijk van sponsoring, giften en donaties. Samen met hun bijna 100 fantastische vrijwilligers zetten ze zich in om de wensen van (pre)terminale zieken en langdurig zieken waar te maken.

Samen hebben ‘Rijden voor Geluk’ en WensAmbulance Oost-Nederland afgesproken een jaarlijks evenement te organiseren voor jong en oud, van wens tot werkelijkheid, om zodoende geld in te zamelen. Dit jaar hebben maar liefst 191 ondernemers deelgenomen aan de sponsoractie.

Zaterdag 7 augustus is vanaf 09.00 uur een grote markt op het complex van V.V. Haaksbergen aan de Scholtenhagenweg 44. Kinderen kunnen geschminkt worden, er zijn springkussens en er is een kinderdraaimolen. De brandweer geeft een fantastische demonstratie. Om 12.00 uur start de trike-run. Kinderen en volwassenen met een beperking kunnen met Disney-helden Mickey en Minnie Mouse meerijden op een trike door het centrum van Haaksbergen.

Op zondag 8 augustus wordt om 11.30 uur het startschot gegeven voor de 5e editie van ‘Rijden voor Geluk’. De prachtige toertocht, van ongeveer 100 km., gaat met vele (zijspan-)motoren en trikes kris kras door vele plaatsen en dorpjes, langs eeuwenoude boerderijen en heel veel andere bezienswaardigheden. Tijdens de toertocht rijden er acht wensambulances mee van WensAmbulance Oost – Nederland en een aantal collega’s van de samenwerkende wensambulances, met daarin mensen die helemaal gek zijn van motoren en trikes maar vanwege hun ziekte niet meer zelf kunnen rijden. Tevens rijden ook mensen met een beperking mee in een zijspanmotor of achterop een trike. Bij terugkomst staat er een heerlijke BBQ op alle deelnemers te wachten.

Meer informatie over het insturen van een wens kunt u vinden op de website van WensAmbulance Oost-Nederland

Ook is het nog mogelijk iemand met een beperking op te geven om in een trike of zijspanmotor de toertocht mee te laten rijden. Hiervoor kunt u mailen naar rijdenvoorgeluk@hotmail.com t.a.v. Willem Schippers. Meer informatie vindt u op de website van Chopper Custom Vrienden

Meer cultuur in Haaksbergen

Volg het nieuws in Haaksbergen