Museum Buurtspoorweg feestelijk geopend op 1 juliVoorlopig alleen opstappen op station Haaksbergen mogelijk

Museum Buurtspoorweg gaat per woensdag 1 juli open en vanaf dan zullen de stoomtreinen zullen weer door het onvervalste Twentse landschap gaan rijden. Om de start van het seizoen feestelijk te openen, zijn zowel wethouder Koopmans uit Haaksbergen als wethouder Diepenmaat uit Enschede uitgenodigd. Wethouder Koopmans zal om 10:30 uur op station Haaksbergen het vertreksein voor de allereerste stoomtrein geven, waarna wethouder Diepenmaat deze officieel zal verwelkomen op station Boekelo.

Bij Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen zie je niet alleen historische rijtuigen en locomotieven van dichtbij, maar hier prikt ook de geur van verbrande kolen in je neusgaten. Je voelt de bekleding van de originele rijtuigen en het prachtige houtsnijwerk uit het begin van de vorige eeuw onder je vingers. De wind waait door je haar, wanneer je door een van de vele open raampjes het Twentse landschap aan je voorbij ziet glijden. Anders dan bij veel andere erfgoed musea staat de bijzondere collectie niet alleen statisch opgesteld, maar ruik, proef, hoor, zie én voel je het verleden.

Vanwege de corona zijn er een aantal noodzakelijke maatregelen doorgevoerd die een bezoek aan het leukste stoomtreinmuseum van Oost Nederland iets anders maakt. Daarbij staat voorop dat deze niet ten koste mogen gaan van de beleving voor de bezoeker. Er is dan ook alles aan gedaan om bezoekers een bijzondere en onvergetelijke ervaring te bezorgen, ook binnen de 1,5 meter regels.

Vanwege de beperkte capaciteit van de (stoom)treinen en de corona-regels is reserveren vooraf noodzakelijk. Dat betekent dat iedereen vooraf via de website van Museum Buurtspoorweg treinkaartjes moet bestellen voor een specifieke datum én tijd. Alleen dan is toegang tot het museum en een stoomtreinrit mogelijk.

Om de (stoom)treinrit voor iedereen zo veilig mogelijk te maken, is besloten dat bezoekers  voorlopig alleen kunnen opstappen op station Haaksbergen. Daar krijgen bezoekers een vaste plek in een eigen coupé toegewezen die geldt voor zowel de heen- als de terugweg. Het is dus niet mogelijk om een treinrit te beginnen vanaf station Boekelo of op- of uit te stappen bij halte Zout-industrie. Fietsvervoer is op dit moment niet mogelijk vanwege de corona-maatregelen. Het mondkapje is niet verplicht voor het reizen met de historische stoomtrein

Er is een éénrichtingsroute door het museum gecreëerd, waarbij bezoekers onderweg extra rijtuigen en andere materieel tegen zullen komen om te bezichtigen. Op station Boekelo blijven de modelbanen voor bezoekers toegankelijk en doet het museum er alles aan om ook voor de allerkleinste bezoekers leuke activiteiten aan te kunnen bieden.

Museum Buurtspoorweg kijkt er naar uit om haar bezoekers weer te mogen ontvangen. Daarbij wordt ook gerekend op ieders eigen verantwoordelijkheid. Zo gelden overal de RIVM-regels; was je handen regelmatig, hoest en nies aan de binnenkant van je elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand van anderen en blijf thuis bij klachten als verkoudheid, koorts of benauwdheid. Daarnaast is het alleen toegestaan om het museum met meer dan 1 persoon te bezoeken als het gezelschap bestaat uit een huishouden. Meer informatie over alle maatregelen en een bezoek aan Museum Buurtspoorweg is te vinden op www.museumbuurtspoorweg.nl.

Kom ook een stoomtreinrit maken en reserveer nu vast je kaartje!
In de zomermaanden juli en augustus rijden de treinen op dinsdag, woensdag én zondag. Wil je ook een stoomtreinrit komen maken? Reserveer dan nu vast je kaartjes via www.museumbuurtspoorweg.nl. Heel graag tot ziens bij Museum Buurtspoorweg!