Najaarsconcerten Kamerkoor Arte Vocale

Arte Vocale heeft voor gekozen voor een compilatie van niet alledaagse, maar wel bijzonder mooie kerstmuziek.

A New Dawn

Op 26 en 27 november aanstaande geeft Kamerkoor Arte Vocale twee concerten rondom het thema ‘A New Dawn’. Een programma met prachtige koormuziek in het licht van kerst.

Arte Vocale heeft voor dit programma een compilatie van niet alledaagse, maar wel bijzonder mooie kerstmuziek gekozen. Het thema ‘Hoop’ en ‘Licht’ als boodschap van Kerst is in verschillende stijlen terug te horen. Van sprankelend en uitbundig, zoals het ‘Hodie Christus natus est’ van Jan Pieterszoon Sweelinck, waarmee het concert zal worden geopend, tot aan het indringende Daemon van Orbán. Maar ook ingetogenheid en rustige verwondering komen voorbij. Zoals in ‘Songs of a Questioner’ van LaVoy, waarin levensvragen op muziek zijn gezet: waar vinden we rust, troost en vrede? Overdag in het licht vinden we vaak de gelegenheid niet. Zien we ‘s nachts, in het duister, niet veel scherper waar het leven echt om draait?

Verwondering

Verwondering is ook terug te vinden in het nog weinig gehoorde werk ‘Stránoye Rozhdestvó videvshe’ van Georgy Vasyljevich Sviridov (overleden 1998) en het verstillende ‘Ave Maria’ van de jonge Utrechtse componist Diederik van der Laag.

Kortom een programma waarbij de feestelijke en hoopvolle verwachting van Kerst overgenomen wordt door de nachtelijke klanken van Brahms, Holst en LaVoy. Na veel overdenkingen en het bewonderen van de nachtelijke hemel opent zich de dageraad in al haar warmte met ‘O radiant dawn’ van James MacMillan en wordt het concert feestelijk afgesloten met muziek van John Tavener.

Arte Vocale werkt in dit concert samen met pianist Ivo Boytchev. Ivo zal enkele liederen begeleiden en zal de verschillende stijlen binnen het programma verbinden met een prachtig intermezzo van Brahms.

Extra informatie

Op 27 november is er na het middagconcert koffie met wat lekkers in het naastgelegen ‘Wapen van Beckum’. Dit is in de prijs meegenomen en zal op vertoon van het toegangsbewijs geserveerd worden. Hier is ook de mogelijkheid om verder kennis te maken met de dirigent en de koorleden.

Het concert in de Heilige Blasiuskerk in Beckum is de laatste in het bestaan van de kerk. Deze zal op 1 januari 2023 gesloten worden.

Za 26 nov – 20.00 uur PKN kerk, Jhr. von Heijenstraat, haaksbergen
Zo 27 nov – 15.30 uur Heilige Blasiuskerk, Haaksbergerstraat, Beckum

Dirigent: Jurriaan Poesse
Pianist: Ivo Boytchev

Kijk voor meer informatie op de website van Kamerkoor Arte Vocale

Meer over cultuur uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen