Nieuwe data boekpresentatie Dolf Ruesink

Dolf neemt je mee naar de jaren 50 en 60.

De  boekpresentaties van Dolf Ruesink konden helaas in november geen doorgang vinden vanwege het coronavirus. Gelukkig zijn er drie nieuwe data vastgelegd: 7,8 en 28 december. De aanvang van de boekpresentaties is om 14.30 uur (inloop vanaf 14.15 uur).

Dolf Ruesink, de in Haaksbergen woonachtige journalist en schrijver, die meer dan veertig jaar werkzaam was voor De Twentsche Courant Tubantia, neemt op deze middagen de bezoekers mee in de ‘weemoedjaren’.

Telefoneren en televisie kijken bij de buren. Soep, aardappelen, vlees, groente en vla uit één bord eten. De kar met rammelende flessen waarmee de melkboer door de straat trok. Dat alles tekende de soberheid en charme van de wederopbouwjaren in Nederland. Aan de hand van foto’s, brieven, tekeningen, schoolschriften, speelgoed, muziek, rapporten en z’n spaarbankboekje reconstrueert Dolf Ruesink (1952) op aandoenlijke wijze de memorabele jaren 50 en 60. Gezien door de ogen van een peuter, puber en provo.

Eerst neemt Ruesink z’n gehoor mee naar de jaren 50, die in het teken stonden van de naoorlogse wederopbouw, woningnood en de verzuiling. Hij omlijst dat met fragmenten van radio en televisie, voorwerpen, muziek en verhalen die een ‘feest der herkenning’ zijn. Later komen de roerige jaren 60 aan de orde.

Het 1 november 2020 verschenen ‘Bewaar de herinnering’ schetst de groei van de welvaart, het afscheid van kolenkachel en mattenklopper, veranderende waarden en normen, afbrokkeling van de kerk en de opmars van popmuziek, lange haren en protestgeneratie. Wie het leest, voelt zich weer jong. Een deel van het beeldmateriaal komt uit het archief van de Historische Kring Haaksbergen.

Het nieuwe boek is ter plekke te koop. Bezoekers krijgen € 2,50 korting op de reguliere verkoopprijs van € 19,95. In verband met de corona-maatregelen zijn er per voorstelling in De Kappen max. 30 bezoekers. Om zoveel mogelijk belangstellenden toch in de gelegenheid te stellen de presentatie bij te wonen, zijn er voorstellingen op drie middagen te weten 7, 8 en 28 december. Tickets zijn reeds te koop via www.dekappen.nl