Nieuwe datum familievoorstelling ‘Oorlogswinter’

Grote verantwoordelijkheden voor een 15-jarige jongen.

De familievoorstelling Oorlogswinter, naar het boek van Jan Terlouw, zou afgelopen mei vertoond worden bij Theater De Kappen in Haaksbergen. Helaas gooide corona roet in het eten en de voorstelling werd tot nader order uitgesteld. Er is nu een nieuwe datum gevonden en wel op zondag 9 november.

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnentrekken, heeft Michiel van Beusekom eerst nog het gevoel dat hij in een spannend jeugdboek beland is. Maar al gauw wordt hem duidelijk dat oorlog niet iets is om je op te verheugen. In de laatste oorlogswinter, die van 1945, raakt Michiel betrokken bij het verzorgen van een Engelse piloot, die in de bossen achter zijn huis is neergestort. Michiel probeert de lange winter zo goed mogelijk door te komen, maar komt steeds meer alleen te staan. Zijn vader wordt opgepakt en zijn zus praat haar mond voorbij. Wie kan Michiel eigenlijk nog wel vertrouwen?

Oorlogswinter van Jan Terlouw is Nederlands bekendste jeugdboek over de Tweede Wereldoorlog. In 2020, 75 jaar na de bevrijding van Nederland, bewerkt Theatergroep De Jonge Honden het boek tot een spannende familievoorstelling over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden in een oorlog. Niets is wat het lijkt, niemand is te vertrouwen en nergens ben je echt veilig.

In verband met de coronamaatregelen mag De Kappen slechts 30 bezoekers toelaten tot de voorstelling. Om zoveel mogelijk families toch in de gelegenheid te stellen de voorstelling te zien, is er bij voldoende interesse ’s middags een tweede voorstelling. Tickets zijn reeds te koop via www.dekappen.nl.