Nieuwe kaart van Haaksbergen en omgeving

Gemeente Haaksbergen en Haaksbergen Promotie (voorheen VVV) hebben samen een nieuwe informatieve plattegrond ontwikkeld.

Op de kaart staan niet alleen Haaksbergen, maar ook het buitengebied en detailkaarten van het centrum, Park Scholtenhagen, Buurse en Sint Isidorushoeve. De kaart is vanaf nu verkrijgbaar bij de VVV-Shop in de stationsrestauratie van Museum Buurtspoorweg.

Wethouder Recreatie & Toerisme Louis Koopman nam de nieuwe kaart op maandag 12 april in ontvangst, samen met Renate Waanders van Haaksbergen Promotie. “Na tien jaar werd het wel een keer tijd voor een nieuwe kaart”, glimlacht Koopman. “Er zijn de afgelopen periode zo ontzettend veel zaken veranderd in en om Haaksbergen. Er zijn bijvoorbeeld hele nieuwe woonwijken bijgekomen, zoals Nieuw Frankenhuis, de Maalderij, GroenRijck en de Poetengraadshof. Maar het meest in het oog springend is natuurlijk de nieuwe N18. Wandelen en fietsen gaat nu eenmaal niet meer zoals dat in het verleden ging. Met de nieuwe kaart weten ook wandelaars en fietsers weer precies waar alles zit en waar je langs kunt.”

Belangrijkste bezienswaardigheden

In de gezellige VVV-Shop in de karakteristieke stationsrestauratie van Museum Buurtspoorweg helpt Renate Waanders jaarlijks vele duizenden toeristen. “Ook voor de gasten die Haaksbergen bezoeken is zo’n nieuwe kaart uiteraard fijn”, weet Waanders als geen ander. “Er is veel vraag naar. Dit is bovendien een informatieve kaart, waarop bijvoorbeeld ook goed te zien is waar de belangrijkste bezienswaardigheden te vinden zijn en op welke plekken in en om het centrum gezellige restaurantjes en cafés zitten. De kaart heeft een mooi formaat, is zeer overzichtelijk en is aan één kant bedrukt, waardoor die ook goed is op te hangen bij de receptie op een camping. Hij is vanaf nu voor 4 euro bij ons te koop.”

Om de kaart aan te schaffen kan een koopafspraak worden gemaakt via (053) 572 28 11, info@haaksbergennatuurlijk.nl of op de website shoppeninhaaksbergen.nl

Bekijk het nieuwsoverzicht van gemeente Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Foto: Alexander Fianke

Een productie van RTV Sternet