Oekraïne Benefietfestival op 6 mei 2022

Om te benadrukken dat vluchtelingen welkom zijn in Haaksbergen, organiseert De Kappen, samen met enkele burgers, een groot Oekraïne benefietfestival.

Er woedt een verschrikkelijk brute oorlog in Oekraïne. Huizen worden in puin geschoten en gebombardeerd. Soldaten, burgers en kinderen sterven. Vrouwen en kinderen, nu bijna vijf miljoen, ontvluchten massaal huis en haard. Gelukkig zijn veel vluchtelingen welkom in Nederland en Haaksbergen. Om dat welkom te benadrukken organiseert De Kappen, samen met enkele burgers, een groot Oekraïne benefietfestival op vrijdagavond 6 mei.

Er is gekozen voor een breed festival. Een festival waar plaats is voor koor en harmoniemuziek en voor pop, jazz en klassieke muziek. De Kappen stelt daarvoor belangeloos al haar faciliteiten beschikbaar, zodat op verschillende podia tegelijkertijd muziek gemaakt kan worden.

De musici, professioneel en amateur, komen allemaal uit Haaksbergen of hebben een sterke link met Haaksbergen. Daarnaast is de organisatie in contact met meerdere Oekraïense musici, jong en oud, waaronder vluchtelingen, die heel graag hun bijdrage willen leveren. De gehele opbrengst van de kaartverkoop gaat rechtstreeks naar het Haaksbergse ‘Noodfonds vluchtelingen Oekraïne’ en komt aldus uitsluitend ten goede aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Haaksbergen.

De entreeprijs, €10 per persoon, is laag gekozen, zodat velen het Oekraïne festival kunnen bijwonen. Om van fijne muziek te genieten en om solidair te kunnen zijn met ‘onze’ Oekraïense vluchtelingen. En mochten mensen meer willen geven, dan zal daar alle gelegenheid voor worden geboden.

Volgende week volgt meer nieuws over het programma.

Kijk voor meer informatie op de website van De Kappen

Volg het nieuws uit Haaksbergen