Ook inwoners Haaksbergen krijgen een eigen papier container.

[UPDATE 2 april: u ben erin getrapt, dit was namelijk een 1 april grap. We bedanken iedereen die in het complot zat en niets verraden heeft. Honderden mensen hebben gereageerd via onze media op het voornemen van de gemeente om papier containers in te voeren.
De rest van het jaar brengen we u weer serieus nieuws en informatie.
De redactie van RTV Sternet]

In navolging van de gemeente Enschede, gaat ook de gemeente Haaksbergen vanaf 2022 oud papier inzamelen met containers. Hiervoor zullen de inwoners van Haaksbergen in november of december 2021 een container krijgen met blauw deksel.

Het is wenselijk oud papier zo goed mogelijk te scheiden van ander afval. Oud papier kan zeer goed gerecycled worden tot nieuw papier of kartonnen producten. Het recyclen van oud papier is goed voor het milieu. Een kleine moeite kan al een grote invloed hebben. Want hoe zonde is het om de folders, die je niet of misschien 1x doorbladert, te laten verbranden. Om ze de hele weg te hebben laten afgelegd van zaadje tot boom tot papier, om het daarna direct als restafval te laten verbranden.

Het kleiner maken van deze keten en oud papier direct tot nieuwe producten verwerken, is vele malen beter voor het milieu. Oud papier is geld waard aangezien het gerecycled kan worden. Gemeentes zoals de gemeente Haaksbergen halen dan ook graag papier op. Tot nu toe werd dit gedaan door vrijwilligersorganisaties, maar vanwege corona is het voor hen moeilijk geworden om het ophalen te faciliteren. Daarom wordt er vanaf 2022 voor gekozen om het ophalen van oud papier bij de gemeente neer te leggen. Helaas voelt u het scheiden van afval dus niet in de portemonnee, maar u draagt wel bij aan (sport)verenigingen in de regio.

Inwoners van Haaksbergen kunnen vanaf 1 januari 2022 de “blauwe” container 4-wekelijks langs de weg zetten. Kan dit niet of kost dit u te veel moeite, dan kan oud papier ook in papiercontainers in de buurt gedeponeerd worden. In de “papierbak” mag alleen papier worden gegooid en geen plakband, nietjes of andere materialen. Daarnaast moet alles wat ingezameld wordt ook schoon zijn.

Verder is voorkomen beter dan genezen. Een Nee Nee sticker op uw deur is dan ook aan te raden indien u uw folders niet raadpleegt.

Informatie vindt u vanaf de 1ste april op de website van de gemeente Haaksbergen

Tekst Erna Binnendijk
Dit is een productie van RTV Sternet