Opening Noaberboerderij het Lankheet

Noaberboerderij het Lankheet in Haaksbergen wordt op 30 september officieel geopend door burgemeester Welten.

Coöperatie Noaberboeren het Lankheet produceert op de boerderij sinds april 2023 voedsel voor ruim 100 leden. We naderen het einde van een overvloedig eerste groeiseizoen. Op 30 september staat de organisatie daarom feestelijk stil bij dit eerste jaar en sluit aan bij de traditie van dankbaarheid voor de oogst. De boerderij zal officieel worden geopend en de bezoekers krijgen hapjes van de eigen groente en rondleidingen op het land. Ook worden de plannen voor de nabije toekomst onthuld, er is een speurtocht voor jong en oud, en er wordt een oogsttafel ingericht.

De formele opening zal van 15.45 tot 16.15 uur plaatsvinden. De opening zelf zal worden gedaan door burgemeester Rob Welten van Haaksbergen, burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland en een mysterie guest.

Over de Noaberboeren

Noaberboeren is een duurzame, kleinschalige boerderij. De organisatie maakt gebruik van de diensten van 2 boeren die zorgen voor het verbouwen van groente en fruit en het verzorgen van de dieren. Noaberboeren streeft naar een kleine kringloop met zo min mogelijk input van buitenaf.

Noaberboeren is gevestigd op het Lankheet. Het Lankheet bouwt aan een duurzaam toekomstbestendig landgoed waarin functies met elkaar verweven zijn of worden. Het Lankheet ziet Noaberboeren als een welkom initiatief en een verrijking voor Het Lankheet. Men hoopt ook op deelname van gezinnen met kinderen, zodat ook de jonge generaties betrokken worden.

Opening Noaberboerderij het Lankheet

Datum: 30 september 2023
Tijd: 14.30-16.30 uur. Na afloop is er een borrel.
Locatie: Aaftinksweg 7 Haaksbergen
Entreeprijs: gratis

Kijk voor meer informatie op de website van Noaberboerderij het Lankheet

Meer over cultuur in Haaksbergen

Meer over ondernemen in Haaksbergen

Meer over duurzaamheid in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen