Opstart projectteam ‘Heilige Haaksbergse Huisjes’

RTV Sternet en de Protestantse Gemeente Haaksbergen willen in samenspel met zoveel mogelijk anderen een serie ‘Heilige Haaksbergse Huisjes’ opnemen.

Woensdagavond 23 maart vindt in de Richtershof, Jhr. von Heijdenstraat 6 van 19:00 – 21:00 een aftrapavond plaats voor het projectteam voor een RTV Sternet serie ‘Heilige Haaksbergse Huisjes’ o.l.v. Constance van Wolferen en Job Stein. Doe je mee? Doet u mee ?

De aftrapavond ‘Heilige Haaksbergse Huisjes’ moest medio november jl, helaas afgelast worden vanwege de toen geldende coronamaatregelen. 23 Maart pakken we de draad op.

RTV Sternet en de Protestantse Gemeente Haaksbergen willen in samenspel met zoveel mogelijk anderen een serie ‘Heilige Haaksbergse Huisjes’ opnemen. (Daar zijn er nl. nogal wat van: Van de Synagoge tot het Hospice, van het ‘Kleine’ Kerkje in Buurse tot de Pancratiuskerk, en de moskee en ons eigen kerkgebouw niet te vergeten.) Deze aftrapavond is te beschouwen als een redactieberaad waar een format voor de serie uitgedacht en gescript wordt.

Aan de hand van het format en bijbehorende script worden er dan (op andere momenten, individueel of in tweetallen) opnames gemaakt voor een 0-aflevering van 10-15 minuten.
Het technische team van RTV Sternet verwerkt vervolgens de losse opnames tot een 0-aflevering. Op basis van die 0-aflevering kan het script gefinetuned worden voor opnames van alle ‘Heilige Haaksbergse Huisjes’ zodat er een serie ontstaat. Dat is een win-winsituatie voor zowel RTV Sternet, als de geloofsgemeenschappen als de dorpssamenleving als geheel.

Iedereen die een beetje handig is met de opnamefunctie van zijn mobiele telefoon en/of met een digitale camera is welkom op de aftrapavond. Graag wel vooraf aanmelden bij info@rtvsternet.nl of bj ds. Job Stein, T 053-5738956 E j.stein@pkn-haaksbergen.nl (Er is plaats voor 15 deelnemers. Wie het eerst komt . . .) Dit samenwerkingsproject sluit aan bij de cursusavonden Vloggen voor beginners, waar basistechnieken geoefend zijn.

Aanmelden kan tot en met zondag 20 maart.

Job Stein & Constance van Wolferen

Volg het nieuws uit Haaksbergen