Ouderengroepen en vrijwilligers willen weer meer activiteiten

Door de corona maatregelen konden veel ontmoetingsgroepen lange tijd niet samen komen.

Via de Noaberpoort zijn er ontmoetingsgroepen voor senioren georganiseerd in de Kappen en in de kantine van de Bon Boys. Daarnaast is er nog een zelfstandige groep In ’t Meuke in St Isidorushoeve. Deze groepen worden door vrijwilligers geleid.

Tijdens deze ochtenden drinken de deelnemers samen koffie, doen aan beweging, spelen samen een spelletje en gebruiken een warme maaltijd. Door de corona maatregelen konden deze groepen lange tijd niet samen komen. Dat was een groot gemis voor de deelnemers en de vrijwilligers. Toen ze weer mochten starten, konden ze door de bekende maatregelen alleen koffie drinken, samen bewegingsoefeningen doen en een spelletje onder leiding van de vrijwilligers doen.

De deelnemers en de vrijwilligers hebben aangegeven dat zij uitkijken naar een uitbreiding van de activiteiten. Daarom is er op donderdagmiddag 17 september een uitgebreid gesprek geweest tussen een aantal vrijwilligers van de ontmoetingsgroepen voor senioren en Ton Harmsen en Gerda van de Velde, beide namens de Noaberpoort. Er is samen gekeken naar de mogelijkheden om, binnen de grenzen die de overheid ons stelt, de activiteiten weer te kunnen uitbreiden.

Het is in ieder geval erg duidelijk dat de vrijwilligers zeer creatief zijn in het bedenken van mogelijkheden. In een paar groepen zal met enkele ideeën geëxperimenteerd worden. Er kunnen nog geen harde toezeggingen worden gedaan, maar de intentie is overduidelijk aanwezig.

tekst: Eveline Gielink
Een productie van RTV Sternet