over ons – Organisatie

RTV Sternet is de publieke omroep van, voor en door Haaksbergen. Wij brengen dagelijks lokaal nieuws en info via Televisie, Radio, Website, Facebook, YouTube, Instagram, Twitter, Pinterest.

RTV Sternet vormde tot medio 2020 samen met de lokale omroepen in Almelo, Borne, Enschede en Hengelo de Streekomroep @1Twente, die is verkozen tot Beste Streekomroep van Nederland 2019 šŸ˜ŠšŸ˜ŠšŸ˜Š

Het bestuur
Joop Noppen, Voorzitter

De medewerkers
RTV Sternet werkt op dit moment met circa veertig vrijwillige medewerkers en een aantal parttime betaalde krachten op spilfuncties.

De redactie
De redactie van RTV Sternet is te bereiken via mail: info@rtvsternet.nl

Onze missie
RTV Sternet is een onafhankelijke lokale media-instelling die zich richt op het voor, over ĆØn met de inwoners van de Gemeente Haaksbergen maken en verspreiden van maatschappelijk relevante actualiteiten, informatie en amusement. Dit wordt cross-mediaal gerealiseerd via alle belangrijke media en platforms.

Onze visie
De lokale omroep fungeert als spiegel voor de samenleving van Haaksbergen. Zij zal dientengevolge streven naar een brede herkenbare programmering waarin de hele gemeenschap zich herkent. RTV Sternet wordt daarbij gecontroleerd door het Programma Beleidbepalend Orgaan. Dit orgaan stelt uiteindelijk de programmering van de lokale omroep vast. Hierbij wordt nauwkeurig gelet of deze voldoet aan de wettelijk programmavoorschriften van de Mediawet zoals de kwaliteitseisen en de variatie qua aanbod van de programma’s.

Onze doelstelling
De belangrijkste doelstelling van de omroep is het versterken van de lokale gemeenschap door het bevorderen van de onderlinge communicatie. 

ANBI info
RTV Sternet is een Algemeen Nut Beogende Instelling, ook wel ANBI genoemd. Nadere informatie hierover kunt u vinden op de pagina http://haaksbergeninbeeld.nl/anbi-informatie/