Overzicht meiactiviteiten werk & inkomen Bibliotheek Haaksbergen

In mei organiseert Bibliotheek Haaksbergen in samenwerking met Bibliotheek Hengelo vele online activiteiten met als thema ‘Werk & Inkomen’. Hierbij een overzicht van al deze gratis online workshops.

14 mei: Walk & Talk

Werk zoeken hoef je niet alleen te doen. Walk & Talk is dé koffiepauze voor werkzoekenden! Je hoort inspirerende verhalen, krijgt praktische tips en er is ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. Deze week is het thema: Arbeidsbemiddeling. Het zoeken van een baan is door de jaren heen best veranderd. Bij de Walk & Talk bijeenkomsten in de Bibliotheek krijg je praktische tips en hoor je een inspirerend verhaal over een vast thema, gerelateerd aan werk zoeken. Het delen van jouw praktijkervaringen met collega werkzoekenden en elkaar aanmoedigen om nieuwe kennis en vaardigheden over het zoeken naar werk te leren is waar deze netwerkbijeenkomst om draait. Iedere Walk & Talk wordt een week later vervolgd met een workshop over hetzelfde thema.

21 mei: Arbeidsbemiddeling

In deze workshop nemen we een kijkje in de keuken bij en vanuit het perspectief van arbeidsbemiddelaars en werkgevers waardoor je je bewuster wordt van hoe en op welke manier je zichtbaar bent in de huidige arbeidsmarkt. Met daarbij praktische tips voor onder andere sollicitatiegesprekken en de opbouw van zowel je online en offline cv. Attract is een uitzend- en werving & selectiebureau met Twentse roots. In deze workshop kijk je samen met Jelle Smedes (foto) en Kaj Blokhuis naar verschillende aspecten die jou kunnen helpen bij het vinden van een (nieuwe) baan; waar moet een goede cv aan voldoen? Hoe is het gesteld met jouw vindbaarheid op bijvoorbeeld LinkedIn en andere social media? Wat kan een bureau als Attract voor je betekenen? Wat zijn de voordelen van en vooroordelen over arbeidsbemiddeling? Hoe ziet de arbeidsmarkt er momenteel uit?

28 mei: JobOn Droombaanspel

Ga tijdens het online droombaanspel samen met ons op zoek naar wat jouw ideale baan is en wat jij zelf kunt doen om je droombaan te vinden. Je ontmoet andere werkzoekenden en deelt je ervaringen tijdens een online netwerkbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst staat netwerken centraal en gaan we aan de slag met interactieve oefeningen om sollicitatievaardigheden te vergroten. Wat wilde je worden toen je klein was? Hoe ziet je droombaan eruit? Wie zou kunnen helpen om de eerste stap te zetten naar je droombaan? We gebruiken de kennis van de groep en gaan samen op expeditie naar de vragen en antwoorden die jij hebt. Na de plenaire opening ga je in een groep van 3, 4 of 5 personen het droombaanspel spelen. Het spel bestaat uit 6 stappen waarbij je in gesprek gaat met de andere deelnemers die net als jij in-between-jobs zijn of actief een baan zoeken.

Aanmelden

Deelname aan al deze activiteiten is gratis en aanmelden is noodzakelijk. Stuur een mail naar d.bekkers@dekappen.nl en je ontvangt één dag van tevoren de link naar de Zoom sessie. Om deel te nemen heb je een laptop nodig met camera en microfoon en een goed werkende internetverbinding. Het Zoomprogramma kun je gratis downloaden. Alle workshops zijn online van 10 tot 12 uur op vrijdagochtend.

Het overzicht is ook te vinden op de website van de Bibliotheek Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Bekijk meer berichten over cultuur in Haaksbergen

Een productie van RTV Sternet