Periqieux bezorgt Bennie Veldhuis vervroegd verjaardagscadeau

Na een vlucht van 890 km komt Bennie’s duif als eerste aan.

Enkele vluchten per jaar zijn weggelegd voor duiven met de lange adem. Dit zijn de zogenaamde overnachtvluchten. Dit weekend stond Periqieux op het programma, een stad hemelsbreed zo’n 890 kilometer vanaf Haaksbergen.  Bij deze vluchten is het niet gebruikelijk dat de duiven op de dag van lossen hun thuishonk bereiken. Dinsdagavond werden door 7 leden van de Vale Doffer 33 duiven ingekorfd voor deze marathonvlucht, samen met zo’n 8.000 andere duiven uit sector 3 en 4.

Vrijdag 24 juli om 13.00 uur gingen de kleppen van de vrachtwagen los en konden de duiven, samen met duizenden andere duiven uit met name Gelderland, Utrecht, Drenthe en Friesland aan hun terugreis beginnen. Een zuidwestenwind betekende vroeg opstaan voor diegenen die hun duiven met eigen ogen terug wilden zien komen.

Bennie Veldhuis had 5 duiven meegegeven waar hij vertrouwen in had. Om 5.15 uur keek zijn vrouw Ria na een kort toiletbezoek nog even naar buiten. In de schemer was geen duif te zien. Toen Bennie even later naar buiten keek, zag hij toch dat er een duif was gearriveerd. Bennie moest even bijkomen aan de keukentafel, voordat hij met eigen ogen op zijn klokje kon aanschouwen dat het er echt 1 van Periqieux was. Geconstateerd om 05.22.47 uur was de duif zijn baasje te slim af, want Bennie zag de aankomst pas rond 6.00 uur. Een superprestatie en een soort van verjaardagscadeau, omdat Bennie vandaag zijn 71e verjaardag viert. Een mooie grote bos bloemen werd Bennie overhandigd namens de Vale Doffer.

Plek 2 was voor de jonge en altijd goedgehumeurde Bart Goering, die ondanks dat hij vroeg uit de veren was, even onder de overkapping op zijn ligstoel was ingedommeld en daardoor ook zijn vroege duif om 06.41 uur niet live heeft zien komen. Plek 3 was voor fondman Mannes Pijffers, plek 4 wederom voor Bennie Veldhuis en de 5e plek was voor Ingo Sievers.