Pittige duivenvlucht vanuit Vierzon gewonnen door Ingo en Kenneth

Zaterdag 19 juni 2021 om 09.45 werden ze gelost in Vierzon, de 78 strijders die waren ingekorfd door de leden van De Vale Doffer Haaksbergen.

Het betrof een sectorvlucht, wat betekent dat duiven uit onder andere Utrecht, Gelderland en Overijssel samen werden gelost. Het was de derde dagfondvlucht (een eendaagse vlucht tussen 500 en 7000 kilometer) van 2021 en aanvankelijk werd gedacht dat het een vrij eenvoudige vlucht zou worden. De achterliggende gedachte hierachter was dat de temperaturen eindelijk wat lager waren en dat de duiven de wind achter hadden. Eenvoudige vlucht?? Niets bleek minder waar.

De duiven hadden het best zwaar. Een vrij late lossing in combinatie met een draaiende wind en toch oplopende temperaturen zorgden er voor dat de eerste duif nauwelijks 66 kilometer per uur haalde. Dus toch een pittige vlucht. Gelukkig waren er ‘s avonds net voldoende duiven weer om de klokken te lichten.

Daar bleek dat het wederom de fondspecialisten Ingo en neef Kenneth waren die de dienst uitmakten op de dagfond. De topdoffer met ringnummer NL2019-1325107 was donderdagavond tijdens het inkorven al niet meer te houden en wilde uit alle macht uit zijn mand. Wellicht was de drive om naar huis te gaan zo hoog, want om 19.23.23 uur kon hij als eerste gemelde duif van De Vale Doffer zijn duivinnetje weer zien. Dolblij waren Ingo en de jeugdige Kenneth. Want naast de roem, de taart, de rollade, wonnen ze ook nog een boodschappentas met inhoud gesponsord door Plus Veldmaat. Met zeven van de tien duiven op de uitslag hebben Ingo en Kenneths duiven een topprestatie geleverd. Op plek 2 van het podium vinden we Thijs Boomkamp die zijn doffer 7 minuten later klokte en het podium werd gecompleteerd door een duif van de ervaren Rudolf Temmink die om 19.47 uur een duif wist te klokken.

Tekst: Thijs Boomkamp (secretaris PV de Vale Doffer Haaksbergen)

Bekijk de facebookpagina van De Vale Doffer

Lees meer over sport in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Een productie van RTV Sternet