Politie waarschuwt: oplichters actief rond de feestdagen

Let extra op uw online aankopen en lees onderstaande tips.

De Politie Haaksbergen waarschuwt dat er vooral op internet extra veel oplichters actief zijn rond de feestdagen. Daarom heeft zij een aantal tips op een rij gezet:

Voordat u met iemand zaken doet via een handelssite of webshop, kunt u controleren of er meldingen over deze (ver)koper zijn gedaan.

Controleer verkoper gegevens:

Voordat u met iemand zaken doet via een handelssite of webshop, kunt u hier controleren of er meldingen over deze (ver)koper zijn gedaan.
Welke gegevens kunt u controleren?

  • rekeningnummer (gebruik alleen letters en cijfers, bijvoorbeeld NL12BANK0123456789)
  • E-mailadres (niet van toepassing voor Marktplaats-adressen – lees meer)
  • Telefoonnummer (gebruik alleen cijfers, bijvoorbeeld 0201234567)
  • De url van een webwinkel (bijvoorbeeld www.eenwinkel.nl)

Let op!

Als uw zoekactie naar mogelijke meldingen over de (ver)koper niets oplevert, wil dit NIET zeggen dat u geen enkel risico loopt bij een verdere transactie. U kunt aan de check dan ook geen rechten ontlenen. Het wil alleen zeggen dat er op dit moment geen (negatieve) meldingen bekend zijn waaruit blijkt dat er mogelijk sprake is van een strafbaar feit. Blijf dus altijd alert en gebruik uw gezonde verstand. Wanneer iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo!

Krijgt u WEL te horen dat er negatieve meldingen zijn over de (ver)koper met wie u zaken wilt doen, denk dan goed na of u door wilt gaan met de verdere transactie. Vraag eventueel extra waarborgen van de persoon met wie u zaken doet.

Kijk voor meer informatie over internetoplichting

Kijk voor meer informatie op de website van politie Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen