Postduivenwedstrijd vanaf Quievrain gewonnen door Han Wildenborg

De weersvoorspellingen waren de hele week ongunstig, maar toch bleek het op zaterdag 1 mei prima vliegweer voor de duiven.

Op vrijdagavond 30 april werden door de leden van postduivenvereniging De Vale Doffer Haaksbergen 273 duiven ingekorfd voor de derde vitessevlucht van 2021. Deze keer werden de duiven gelost vanuit de hemelsbreed 288 kilometer verder gelegen bekende duivenlosplaats Quievrain.

De weersvoorspellingen waren de hele week ongunstig, maar toch bleek het op zaterdag 1 mei prima vliegweer voor de duiven. Samen met zo’n 26.000 andere duiven uit Overijssel en Gelderland werden de duiven van de Vale Doffer om 10.00 uur gelost bij een noordoosten wind. Die draaide schijnbaar snel naar noordwest, want toen de eerste aankomsten van duiven in Gelderland op internet verschenen, bleek dat de duiven ondanks de voorspelde tegenwind, toch snelheden behaalden van rond de 85 kilometer per uur.

Op de duiven-app van de Vale Doffer werd voorspeld dat de duiven zouden arriveren rond 13.30 uur, maar Han Wildenborg (foto) zag zijn jaarling duivin al om 13.14 uur op zijn hok landen, waarna ze weer opvloog.

Gelukkig voor Han was ze tijdens de korte landingspauze al wel geconstateerd, wat Han de eerste plaats opleverde binnen onze vereniging. Een gemiddelde snelheid van ruim 88 kilometer per uur is toch een geweldige prestatie van deze dame. Han Wildenborg werd hiermee winnaar van deze vlucht bij De Vale Doffer, wat hem vele punten opleverde voor het kampioenschap, alsmede een mooie bos bloemen van Ricks Bloemen uit Haaksbergen.

De tweede plaats werd in beslag genomen door de winnaar van vorige week, Thijs Boomkamp. Plekken drie, vier en vijf waren voor ‘the coming man’ Andre Siegerink die zijn duiven steeds beter in vorm ziet komen. Gelukkig hadden de meeste duiven ‘s middags hun thuishonk bereikt. Op naar volgende week. Dan staat de eerste midfondvlucht gepland vanuit Dizy les Gros. Wie ‘poetst’ deze week het best en brengt zijn duiven het best aan de start voor deze krachtmeting vanuit de bekende duivenlosplaats in Frankrijk?

Bekijk de facebook-pagina van PV De Vale Doffer

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Volg de sport uit Haaksbergen

Een productie van RTV Sternet