Programma dodenherdenking 4 mei

De jaarlijkse dodenherdenking begint dit jaar op zaterdag 4 mei om 19.00 uur met een korte herdenkingsbijeenkomst in de Pancratiuskerk op de Markt. Aansluitend start om 19.30 uur de stille tocht.

Deze stille tocht, begeleid met omfloerste trom, gaat via de Von Heijdenstraat en de Sterrebosstraat naar de begraafplaats aan de Enschedesestraat. Daarna gaat de stoet via de Ruisschenborgh naar de Markt. Na het spelen van de Last Post, de twee minuten stilte en het zingen van het Wilhelmus, legt het college van burgemeester en wethouders een krans bij het herdenkingsmonument. Burgemeester Rob Welten houdt vervolgens een toespraak. Het koor Allegro en de Haaksbergse Harmonie verlenen hun medewerking, net als scholieren van Het Assink lyceum en de Anne Frank Realschule uit Ahaus.

Livestream

Bent u niet in de gelegenheid om de herdenkingsbijeenkomst bij te wonen? Dan kunt u via de websites van de Haaksbergse protestantse en katholieke kerken live meekijken.

Bloemen leggen?

Wilt u ook bloemen leggen bij het monument, dan het vriendelijk verzoek dit vooraf te melden bij Angélique Karnebeck. Bel naar (06) 41 59 20 57 of stuur een mail naar a.karnebeck@haaksbergen.nl.

Wekelijks vredesgebed

Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne luiden in Haaksbergen iedere vrijdag van 11.45 – 12.00 uur de klokken. Om 12:00 uur vindt dan een kort vredesgebed plaats in één van de geloofshuizen in Haaksbergen. Meestal is dat in de Protestantse kerk aan de Jhr. von Heijdenstraat 4 en soms – zoals 3 mei – in de synagoge gelegen aan de Ruisschenborgh 1. Dit wekelijkse vredesgebed koestert de vrijheid en de vrede.

Meer over cultuur in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet