Rob Welten in race voor ‘beste bestuurder van Twente’

“Welten doet in Haaksbergen alles wat hij in Borne naliet”.

Bij de jaarlijkse verkiezing van de beste bestuurder van Twente volgens de digitale nieuws- en opinie website de Roskam maakt burgemeester Rob Welten van Haaksbergen meteen zijn rentree in de bovenste regionen van de Top 25 der beste politieke bestuurders in Twente. Welke plek het wordt, zal woensdag 30 december blijken als de Roskam de lijst publiceert.

Bij de verkiezing van de beste bestuurder van Twente gaat het niet om de inhoud van het beleid of om een oordeel over partijpolitieke principes, maar om de vraag in hoeverre een burgemeester of wethouder erin slaagt zijn of haar voornemens in de praktijk waar te maken, doelen te realiseren en beloftes in te lossen.

De Roskam zegt over de nominatie van Rob Welten: “Welten doet sinds zijn transfer naar Haaksbergen, waar hij ook burgemeester was, alles wat hij in Borne naliet: het uitvoeren van een financiële sanering om Haaksbergen van de ondergang (het verlies van de zelfstandigheid) te redden; de juiste man op het juiste moment met een provinciale missive in de knuisten.”

De Roskam is een Twents weekblad dat bestaat sinds 1995 en zich presenteert als een onafhankelijk opinieweekblad voor de regio. Het richt zich vooral op het openbaar bestuur, het regionale bedrijfsleven, cultuur en maatschappelijke ontwikkelingen in de samenleving. Het weekblad ontstond uit onvrede met het verdwijnen van de pluriformiteit van de Twentse pers in het begin van de jaren negentig.

Kijk voor meer informatie op de website van de Roskam

Kijk hier voor meer verhalen over de Politiek in Haaksbergen

Tekst: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet