Run ATB Run met vernieuwd parcours

Deelname is mogelijke voor individuele atleten en teams.

Op zondag 21 november vindt, na een noodgedwongen pauze, de zevende editie plaats van de Fysiotherapie De Werfheegde Run ATB Run Haaksbergen.

Cross-duatleten uit heel Nederland worden weer verwacht op het uitdagende duursportevenement in Haaksbergen. Dat deze discipline vele liefhebbers en specialisten kent zorgt ervoor dat er inmiddels al een heus wereldkampioenschap wordt georganiseerd.

Met de komst van een nieuwe hoofdsponsor, Kievitsport uit Hengelo naast Scholten Tweewielers en Fysiotherapie De Werfheegde, is er weer een stevig fundament gelegd voor ondersteuning van het evenement in de komende jaren.

De start van de Fysiotherapie De Werfheegde Run ATB Run is om 11.00 uur op het terrein van de atletiekvereniging AVH. Na 2 loopronden om de bergingsvijver zullen de atleten 3 ronden op de mountainbike afleggen door het Lankheet.

Na elke ATB ronde zullen de atleten weer de AVH baan aandoen waar een spectaculair ATB parcours wordt aangelegd voor deelnemers. Dit is een uitgelezen plek voor toeschouwers om de Run ATB Run te kunnen volgen. Gelet op de temperaturen en waterstand zal de beruchte waterbak geen deel meer uitmaken van het fietsparcours. Na het fietsen zal er nog 1 ronde gelopen worden naar de finish.

Deelname aan de Fysiotherapie De Werfheegde Run ATB Run is mogelijk voor individuele atleten en teams. Ook is er een jeugdwedstrijd met aangepaste afstanden.

Om 10.00 zal de eerste AVH Bergingsvijverloop van start gaan. De lopers hebben de keuze voor een afstand van 2,7 of 5,4 kilometer. De start is op de atletiekbaan van AVH en zal over hetzelfde loopparcours gaan als de Run ATB Run. Omdat er in het afgelopen jaar weinig tot geen hardloopevenementen zijn georganiseerd kunnen lopers weer eens genieten van een echte prestatieloop.

Starttijden en afstanden:

10:00 uur: AVH Bergingsvijverloop – 2,7 of 5,4 km hardlopen.
11:00 uur: Senioren 16 jaar en ouder – 5,4 km hardlopen – 29 km ATB – 2,7 km hardlopen
11:15 uur: Junioren 12-t/m 16 jaar – 2,7 km hardlopen – 12km ATB – 1 km hardlopen

Deelnemers kunnen zich tot 14 november voorinschrijven via www.inschrijven.nl. Er zijn maximaal 200 startplekken beschikbaar. Na-inschrijving is mogelijk tot een half uur voor de start voor zover er nog startplekken beschikbaar zijn.

Deelnemers aan de AVH Bergingsvijverloop kunnen zich inschrijven op de wedstrijddag bij het wedstrijdsecretariaat vanaf 9.00 uur. Deelname voor jeugd t/m 16 jaar is gratis. Volwassenen betalen € 3,- contant.

Kijk voor meer informatie op de website van Run ATB Run Haaksbergen

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Run Bike Run Haaksbergen

Meer sport uit Haaksbergen

Volg het nieuws in Haaksbergen