Spreekuren voor lokale initiatieven nu online

Geef ideeën zoals het vergroenen van de omgeving, het stimuleren van ontmoetingen en omzien naar elkaar door.

Samen met het team Sociale Kwaliteit van de provincie Overijssel organiseren de 4D-makelaars nu online spreekuren voor lokale initiatieven. Elke tweede donderdag van de maand kunt u uw plan voorleggen aan de 4D-makelaar.

Een plek van troost en steun. Dat hadden initiatiefnemers in Kampen voor ogen toen zij het idee kregen een ontmoetingstuin te maken bij de begraafplaats. Maar hoe breng je zo’n idee tot uitvoer? Wat moet je weten en doen, en wie moet je eigenlijk hebben voor de uitvoering?

Het zijn dit soort prachtige initiatieven, die soms stranden doordat onduidelijk is welke weg er te bewandelen is. Gelukkig was daar in Kampen de helpende hand van Rienke Vedders. Zij is een zogenoemde ‘4D-makelaar’; iemand die als spin in het web fungeert als Overijsselaars een mooi idee hebben van maatschappelijke betekenis en elke regio in Overijssel heeft een 4D-makelaar.

Heeft u ook ideeën zoals het vergroenen van de omgeving, het stimuleren van ontmoetingen en omzien naar elkaar? Kom maar op met uw ideeën en neem contact op met de 4D-makelaar uit uw regio. Vanwege corona zijn de afspraken telefonisch of online. Wilt u een afspraak plannen? Neem dan contact op met Stimuland, samen overleggen we welke afspraakvorm u het beste past.   

Het eerstvolgende spreekuur is op donderdag 11 juni van 9.00 tot 14.00 uur. Aanmelden kan via:
E info@stimuland.nl  | T 0529 – 47 81 80.

Meer informatie vindt u hier