Startschot voor nieuw seizoen motorcross valt in ‘De Hoeve’

De eerste wedstrijd zijspan en quadsport 2022 wordt op 20 maart georganiseerd door H.A.M.C. in Sint Isidorushoeve

Het is maart en voor de zijspan en quadsport betekent het dat het startschot valt voor het Open Nederlands Kampioenschap. Dit jaar wordt de eerste wedstrijd op 20 maart georganiseerd door de H.A.M.C. in Sint Isidorushoeve, of ‘De Hoeve’ zoals het dorp in de volksmond heet. Op het fraaie circuit ‘t Kötterbos zullen de eerste punten voor het kampioenschap worden verdeeld en het belooft volgens de organisatie spannend te worden.

In de winterperiode is er bij de top combinaties veel veranderd want viervoudig wereldkampioen Etienne Bax zal met Ondrej Cermak aan de start komen. De Tsjech reed vorig jaar nog met Julian Veldman, maar zal dit jaar samen met Bax starten en proberen om de Nederlandse titel te prolongeren. Nadat Bax bijna zijn hele carrière op een 2-takt heeft gereden, heeft hij dit jaar gekozen voor een Husqvarna 4-takt en dat zal een hele nieuwe ervaring worden voor de meervoudig kampioen. Bax pakte de Nederlandse titel vorig jaar met Nicholas Musset, die dit jaar met Koen
Hermans uit zal komen. Hermans is de Nederlands Kampioen van 2019 en hem is er alles aan gelegen om dit jaar opnieuw een gooi te doen naar de titel.

Naast de combinaties van Bax, Hermans en Veldman, dient er ook rekening gehouden te worden met Gert van Werven die in 2021 sterk derde werd in de eindstand. Van Werven rijdt samen met Ben van den Bogaart en heeft vorig jaar een mooie stap voorwaarts gezet. Ook Keuben, Kops, van de
Lagemaat, Wijers en Leferink zijn gemotiveerd om voor een verrassing te zorgen tijdens de eerste grote zijspanwedstrijd van het seizoen.

En wat te denken van tienvoudig wereldkampioen Daniël Willemsen die met de Fransman Rudolphe Lebreton zal rijden. Willemsen werd in 2021 nog Nederlands Kampioen en weet wat het is om wedstrijden te winnen. Of hij het nog in zich heeft om de jongere combinaties achter zich te houden, moet blijken op 20 maart 2022.

Bij de Quads gaat Rick Haverdil zijn Open Nederlandse titel verdedigen. Haverdil won vorig jaar zijn eerste titel bij de inters. Maar het was close, want de ervaren Joe Maessen zat in de eindstand van het kampioenschap slechts zeven punten achter hem. Valentino Roks werd derde
voor Ruben van Lith en Johan Gommans. Ex Nederlands Kampioen, Ricardo Phoelich, kende tegenslag in 2021 en werd zesde in de eindstand.

Phoelich is dan ook uitermate gemotiveerd om dit jaar sterk voor de dag te komen, maar dat is ook Mike van Grinsven. Deze meervoudig Nederlands Kampioen is langer dan anderhalf jaar buiten competitie geweest vanwege een ernstige blessure, maar is hier gelukkig goed van hersteld zodat hij weer terug in actie kan komen.

Foto: Herman Lubbers

Kijk voor meer informatie op de website van H.A.M.C. St.Isidorushoeve

Meer sport uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen