Stichting MAX Maakt Mogelijk steunt lokale initiatieven tegen armoedebestrijding

Max maakt mogelijk verraste de Voedselbank Enschede-Haaksbergen met een mooie cheque van €30.000,- om de vestiging een extra steuntje in de rug te geven.

De goede doelen stichting MAX Maakt Mogelijk, die verbonden is aan Omroep MAX, initieert al meer dan tien jaar de winteractie aan het eind van het jaar. Met de opbrengst wordt voor de ouderen in Oost-Europa kolen en hout voor de kacheltjes aangeschaft omdat zij zelf geen geld hebben om deze brandstof te kunnen kopen. Voor het eerst sinds de oprichting van de stichting wordt de winteractie nu uitgebreid naar Nederland. MAX Maakt Mogelijk gaat enkele lokale organisaties ondersteuning bieden die zich met vrijwilligers dagelijks inzetten voor mensen die steeds vaker niet meer rond kunnen komen.

Ook in Nederland is de kachel aanzetten niet meer vanzelfsprekend en dagelijks een warme maaltijd zit er voor velen niet in. Ouderen met een laag pensioen en huishoudens met een middeninkomen kloppen noodgedwongen steeds vaker aan bij organisaties die een helpende hand bieden. Stichting MAX Maakt Mogelijk trekt zich dit aan en ondersteunt deze winter daarom een aantal organisaties verspreid door het land, met een financiële bijdrage. Hierdoor kunnen zoveel mogelijk mensen blijven rekenen op hulp, door middel van bijvoorbeeld een boodschappen bon of een gratis warme maaltijd.

Een voorbeeld van een lokaal initiatief is de Voedselbank Enschede-Haaksbergen. Voorzitter Ruud Gardenbroek zorgt samen met zo’n 110 vrijwilligers dat momenteel 435 huishoudens een goed gevuld levensmiddelenpakket krijgen. Diverse bedrijven ondersteunen de voedselbank, zoals supermarkt Jumbo met toetjes die de houdbaarheidsdatum naderen of een tuinbouwbedrijf die regelmatig grote hoeveelheden groenten en tomaten doneert.

Voedselbank Enschede-Haaksbergen merkt dat er steeds meer mensen steun nodig hebben, maar tegelijkertijd ook dat er door een ander inkoopbeleid bij de supermarkten een terugloop in de donaties van producten is. Het grote pand van de voedselbank wordt niet verwarmd omdat de kosten hiervoor te hoog zouden oplopen, maar er zijn nog wel andere vaste maandelijkse kosten. Denk hierbij aan de huur, energiekosten voor vries- en koelvoorzieningen en auto- en brandstofkosten. En soms als er een tekort is om voor iedereen een voedselpakket te maken, worden er ook producten ingekocht.

Op 17 januari jongstleden brachten projectcoördinator Marleen Sierhuis en Truus Köster van Stichting MAX Maakt Mogelijk een bezoek aan de Voedselbank Enschede-Haaksbergen. Ruud Gardenbroek werd verrast met een mooie cheque van €30.000,- om de vestiging een extra steuntje in de rug te geven. Maar ook om namens MAX Maakt Mogelijk waardering voor de grote inzet van hem en de vele betrokken vrijwilligers uit te spreken.

Kijk voor meer informatie op de website van Max maakt mogelijk

Kijk voor meer informatie op de website van Voedselbank Enschede-Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen