Studiekring 50 plus gaat van start

De deelnemers kiezen zelf de onderwerpen.

Het is steeds belangrijker voor (oudere) mensen om goed voor zichzelf te zorgen. Dat betekent niet alleen een gezond lijf, maar ook de geest en het sociale netwerk moeten onderhouden worden. Studiekringen passen daar heel goed bij. Zij zijn een zinvolle aanvulling op het hele brede veld van ‘Leven Lang Leren’.

Een studiekring is een vaste groep senioren, die eens per veertien dagen bij elkaar komt om van gedachten te wisselen. Actualiteiten worden besproken en een zelf gekozen onderwerp wordt per toerbeurt door de deelnemers uitgewerkt en gepresenteerd. Het doel van de studiekring is om samen op de hoogte te blijven van de maatschappelijke ontwikkelingen en om kennis, ideeën en meningen met elkaar te delen.

De onderwerpen worden door de deelnemers zelf ingebracht op grond van interesse, ervaring of kennis. Vooropleiding en werkervaring zijn niet van belang, het gaat er niet om WAT je bent, maar WIE je bent. Een studiekring is voor iedereen toegankelijk. Een studiekring houdt de hersenen actief en de geest jong. De kring vergroot iemands sociale netwerk en kan uitgroeien tot een hechte groep mensen. Het is Ontmoeting en Kennisverrijking.

In Nederland zijn al meer dan 60 studiekringen actief. In Haaksbergen gaat nu een studiekring van start georganiseerd door de Bibliotheek Haaksbergen. Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst op dinsdag 5 oktober om 10.00 uur in De Kappen, Blankenburgerstraat 40-42, 7481 EB Haaksbergen. Voor meer informatie kan men bellen naar: 053-5730200 (Daniëlle Bekkers).

Kijk voor meer informatie op de website van Studiekringen 50 plus

Volg het nieuws in Haaksbergen