The Sushi Foodclub

Even geen zin om in de keuken te staan? Probeer dan sushi.

Sushi is een gerecht uit de Japanse keuken, het gerecht wordt altijd bereidt met gekookte rijst. Het wordt vaak gecombineerd met zeewier, groentes, vruchten, kip of vis. Er is sinds vorig jaar juli 2021 is er een ‘nieuw’ sushi restaurant aan de Rembrandtstraat in Haaksbergen.

Thuisbezorgd

The Sushi Foodclub is aangesloten bij thuisbezorgd. Je kan via de site van The Sushi Foodclub een bestelling plaatsen of via de thuisbezorgd site of app. Je hebt keuze uit een groot menu, denk bijvoorbeeld aan: heel veel verschillende soorten Sushi, Bites, Shushiboxen, Poké bowl en verschillende dranken.

Geschiedenis van sushi

Sushi is ontstaan in het begin van onze jaartelling in Zuidoost-Azië, toen begonnen ze met het fermenteren van rijst waardoor de vis langer goed bleef. Deze methode verspreidde zich over de rest van Azië en bereikte uiteindelijk ook Japan. In Japan begon men ook rijst te eten wanneer de vis nog niet volledige gefermenteerd was. Toen Japan welvarender werd konden steeds meer mensen verse vis veroorloven, toen werd ook rijstazijn toegevoegd om het gerecht wat zuurder te maken. Sushi begon als ‘street food’ maar door de vele variatie in vis in de baai van Tokyo begon sushi steeds meer een delicatesse te worden. In het begin van de twintigste eeuw verspreidde deze sushi over de rest van Japen en in de tweede helft van de twintigste eeuw over de rest van de wereld. Inmiddels is het onwijs populair, ook in Nederland.

Sushi is populair, omdat het voor een groot publiek aantrekkelijk is. Zo is er vegetarische sushi te verkrijgen maar ook met vis of kip, er zit voor iedereen wel wat lekkers tussen. Ook wordt het gestimuleerd door de lage prijs en door het all you can eat concept. Heerlijk onbeperkt eten voor de vaste lage prijs. Tegenwoordig zit er in elke stad wel een of meedere sushi restaurants.

Locatie’s

The Sushi Foodclub heeft momenteel twee locatie’s, in Haaksbergen en in Vriezeveen. Bij beide locaties kan er worden bezorgd en kan er worden afgehaald.

Camera: Joynny Nassar en Christa Wensink
Interview: Christa Wensink
Montage: Kyra Even
Tekst: Roel Raven
Een productie van RTV Sternet

Kijk voor meer informatie over Sushi Foodclub

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws in Haaksbergen