Uniek evenement tijdens pinksterfeesten Beckum

Op 1e Pinksterdag 5 juni 2022 wordt MX AIR TIME georganiseerd tijdens Pinksterfeest Beckum.

Een primeur in 2016 en de 1e straight Rhythm die in Europa werd gereden komt terug in 2022! Pinksterfeesten Beckum organiseert na een succesvol 2019 voor de 5e keer MX AIR TIME op zondag 5 juni 2022, powered bij Volle Polle.

MX AIR TIME is afgeleid van een Amerikaans supercross evenement

De deelnemers (uit heel Europa) strijden één tegen één over een 500 meter supercross baan met meer bulten dan vlakke stukken, waardoor ze meer in de lucht zullen zijn dan met hun wielen op de baan. In een afvalrace over twee manches blijven er uiteindelijk twee coureurs over die de finale zullen gaan rijden. Dus veel spektakel gegarandeerd! Dit jaar zal wederom een Internationaal deelnemersveld strijden om de titel “King of Airtime”. Oud grand prix rijders als Luca Nijenhuis (2017), Macier Ludovic (2018) en Lars van Berkel (2019) gingen de afgelopen jaren al met deze titel naar huis.

Gedurende de dag zal er gestreden worden in twee klassen, de zware jongens in de SX1 klasse en de lichtere motoren in de SX2 klasse. De trainingen starten om 11:30 uur. Vanaf 14:30 zullen de 1e wedstrijden worden verreden. Rond 17:00 uur zal de finale plaatsvinden, met daaropvolgend de superfinale. Hier zal gestreden worden tussen de winnaar van de SX1- en SX2 klasse.

Na al dit motorgeweld nog even nagenieten?

Vanaf 16:30 uur beginnen de live-optredens op het gezellige festivalterrein, met als hoogtepunt een optreden van Mart Hoogkamer.
Wat is er te beleven tijdens MX AIR TIME BECKUM zondag 5 juni:
• Spektakel van de bovenste plank
• Toprijders uit Europa
• Deels vernieuwde baan door Freddy Verherstraeten
• Kinderarea
• Entertainment op het evenemententerrein voor het hele gezin
• Muziekprogramma (vanaf 16:30 uur) met diverse optredens (Mart Hoogkamer – Jaman dut Voederbietels – dj Harry More – dj Nicky Vannettie – Feest dj Jochem – TFN)

Alvast in de sfeer komen?

Zie de aftermovie 2019: https://fb.watch/cC4EIlVhPi/

Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van VollePolle

Kijk voor meer informatie op de Instagram pagina van Volle Polle

Meer over cultuur uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen