Verkiezingsuitslag: CDA Haaksbergen blijft de grootste, Nieuw Haaksbergen wint fors

De lokale partijen doen het ook in Haaksbergen goed.

De stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 zijn geteld. Het CDA verliest 0,3 procent maar blijft de grootste partij van Haaksbergen. Nieuw Haaksbergen komt met vier zetels in de raad. DAP verliest 1 zetel, de overige partijen blijven gelijk.

Cijfers niet goed vergelijkbaar

De uitslagen van de lokale partijen in Haaksbergen zijn niet goed vergelijkbaar met de cijfers van vier jaar geleden. Dat komt omdat er zich binnen en tussen de lokale partijen in de afgelopen jaren diverse afsplitsingen en fusies hebben voorgedaan. Zo waren er in de afgelopen raadsperiode zes verschillende lokale partijen: TeamDAP, GroepDJW, Leefbaar Haaksbergen, Haaksbergen Centraal, GGH en Nieuw Haaksbergen.

De uitslag zoals hieronder weergegeven betreft de formele weergave. We nemen als voorbeeld Nieuw Haaksbergen. Deze partij deed niet eerder mee aan de verkiezingen en komt nu met 4 zetels -en dus een winst van vier- in de raad. Als we echter kijken naar de organisaties en personen achter deze beweging, dan zien we dat leden van de partj eerder in de raad zaten namens GroepDJW, Leefbaar Haaksbergen, Haaksbergen Centraal en GGH.

De uitslag (de formele weergave):
CDA: 5(-)
Nieuw Haaksbergen: 4 (+4)
DAP: 3 (-1)
VVD: 3 (-)
D66: 2 (-)
PvdA: 2 (-)

Meer over politiek in Haaksbergen

Volg het nieuws in Haaksbergen