VIDEO 14 Biggetjes geboren op de Kinderboerderij

Iedereen was welkom om moeder en haar biggetjes te bewonderen.

Bij Kinderboerderij Scholtenhagen was het tijd voor beschuit met muisjes. Op 30 juni zijn er 14 gezonde biggetjes geboren. Kinderen mochten de pasgeborenen ook aaien.

Kinderboerderij Scholtenhagen ligt in het mooie sport- en recreatiepark Groot Scholtenhagen in Haaksbergen. In 1975 ontstond, in de voormalige boerderij van de familie te Lintelo, met de komst van 3 dwerggeitjes, heel voorzichtig een kinderboerderij.

Tegenwoordig wordt de boerderij jaarlijks door duizenden mensen bezocht. Binnen het terrein zijn er mogelijkheden voor vertier voor de kinderen. In het speelweitje vind je leuke speeltoestellen zoals een glijbaan en wipwap.

Op de boerderij zijn veel dieren te zien die behoren tot de zeldzame huisdierrassen zoals Lakenvelder koeien, varkens en verschillende schapen- en geitenrassen. Veel van deze dieren worden op de kinderboerderij gefokt om het ras in stand te houden. Natuurlijk zijn er ook veel kleine dieren te zien waaronder konijnen, ganzen, kippen, pauwen en prachtige volièrevogels.

De kinderboerderij is eigendom van de Stichting Groot Scholtenhagen. Het beheer wordt uitgevoerd door de twee beheerders en een aantal vrijwilligers.

Kijk voor meer informatie op de website van Kinderboerderij Scholtenhagen

Meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera en interview: Astrid ten Voorde
Montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet