VIDEO 9 juni: Rondleiding bijzondere begraafplaatsen in Haaksbergen

Op zondag 9 juni 2024 neemt de Historische Kring je mee op een boeiende reis door de geschiedenis van 3 begraafplaatsen in Haaksbergen.

De Joodse begraafplaats

Wat verscholen achter een hoge heg, ligt aan de Goorsestraat de Joodse begraafplaats.

Op zondag 9 juni 2024 is deze begraafplaats tussen 14.00 u en 16.00 u geopend voor publiek. Ook kunt u deelnemen aan een rondleiding door Eric Ooink.

RTV Sternet nam alvast een kijkje samen met Eric, uit respect voor de traditie met hoofddeksel. Kijk en luister naar zijn verhaal.

9 juni: Rondleiding bijzondere begraafplaatsen door Eric Ooink

Op zondag 9 juni 2024 neemt de Historische Kring je mee op een boeiende reis door de geschiedenis van 3 begraafplaatsen in Haaksbergen. Eric Ooink leidt ons langs drie unieke rustplaatsen, elk met hun eigen verhalen en betekenissen. Vanaf 13.00 uur ben je van harte welkom bij het pittoreske dodenhuisje op de Hooge Weide (de oude gemeentelijke begraafplaats) aan de Enschedesestraat en dan helemaal aan de rechterkant. Hier ontvangen we je graag met een kopje koffie. Om 13.30 uur zal de rondleiding van start gaan. Op de Hooge Weide wordt ook ingegaan op de nieuwe ontwikkelingen voor asbestemmingen, die momenteel in aanleg zijn.

De tweede begraafplaats die we zullen bezoeken is de Particuliere Begraafplaats aan de Spoorstraat.
Onze laatste stop deze middag brengt ons naar een Rijksmonument, de Joodse Begraafplaats aan de Goorsestraat, waar we de rondleiding afsluiten.

Deze bijzondere rondleiding is GRATIS en duurt ongeveer 3 uur. Om ervoor te zorgen dat we voldoende ruimte hebben en alles soepel kan verlopen, vragen we je vriendelijk om je van tevoren aan te melden via info@historischekringhaaksbergen.nl

Aanvulling

Zowel de Joodse begraafplaats als de Particuliere begraafplaats zijn die middag tussen 14 en 16 uur geopend voor mensen die niet met de rondleiding willen meedoen. Voor heren geldt een bijzondere noot: bij bezoek aan de Joodse Begraafplaats is het dragen van een hoofddeksel verplicht, als teken van respect voor de tradities.

Meld je snel aan en verzeker jezelf van een plekje op deze bijzondere rondleiding!

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Meer over cultuur in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera en montage: Matthijs Prins
Interview: Christa Wensink
Tekst en eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet