VIDEO Achterummekiekn: “Hoksebarg’s Volksleed”

In deze aflevering van Achterummekiekn: Kent iedereen het Hoksebarg’s Volksleed nog?

De single ‘Hoksebarg’s volksleed + Het Twents volkslied / Centrum-Aktie Haaksbergen’ werd uitgebracht in 1988, ter gelegenheid van 800 jaar Haaksbergen. De verkoopprijs was 6,50 gulden, waarvan 1,50 gulden bestemd was voor de aangesloten verenigingen.

Het Hoksebarg’s volksleed is in 1981 geschreven door Henk Oosterholt. Het was orspronkelijk een carnavalslied voor De Keiensleppers en door Henk Oosterholt al gezongen op zijn eigen melodie bij het Frühschoppen op 1 maart 1981 in residentie De Bron. De laatste regel van het refrein luidde toen nog: Verlang ik noar mien Keienslepperstad in plaats van Verlang ik noar mien dörpke bie de grens (single-versie). Een laatste couplet over De Keiensleppers maakt geen deel uit van het latere Hoksebargs volksleed.

Over Achterummekiekn

Het heden en verleden. Er zijn veel inwoners van Haaksbergen die graag terug zien hoe het vroeger in Haaksbergen was. Hoe het centrum er uitzag, festiviteiten van vroeger en oude gebouwen. Daarom gaat RTV Sternet terug in de tijd met ‘Achterummekiekn’. Elke week duiken we in ons archief om er iets mooi uit te halen.

Kijk meer afleveringen van Achterummekiekn op Haaksbergen in Beeld

Meer video’s over Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Een productie van RTV Sternet Haaksbergen