VIDEO Aftrap Toptijd Assink Lyceum van Brakelstraat

De stichting Art4More organiseert in samenwerking met beeldend kunstenaars een serie kunst en cultuur workshops voor de leerlingen van het Assink lyceum van Brakelstraat.

Het project start met een centrale aftrap bijeenkomst op het Assink. De leerlingen krijgen een presentatie door verschillende in Haaksbergen woonachtige en/of actieve beeldend kunstenaars, van de kunst die zij maken. De leerlingen kunnen zich ter plekke oriënteren en na de bijeenkomst kiezen ze bij welke kunstenaar ze in het kader van hun Toptijd project workshops willen gaan volgen.

RTV Sternet maakte een reportage over de aftrap bijeenkomst. De aftrap begon met de voordracht van een zelf geschreven gedicht door Joey te Wierik. Als oud leerling van de school maakte hij veel indruk op de leerlingen.

Het thema van de workshopserie is deze keer ‘herdenking en vrijheid’. Wat dit betekent voor de leerlingen gaan we terugzien in de kunstwerken en podcast die zij onder begeleiding van de lokale topkunstenaars gaan maken.

Na de aftrap, het gedicht en de presentatie van de kunstenaars schreven de leerlingen zich massaal in. Werken met echte kunstenaars blijkt een schot in de roos!

Kijk voor meer cultuurmakers op de website van Art4More

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Meer over cultuur in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Een productie van RTV Sternet