VIDEO Ait Vedan speelt ‘het Minnespel der Maagden’

De spelers van toneelvereniging Ait Vedan zullen in maart 2023 voor de 37e keer een toneelstuk op de planken brengen. De titel van het te spelen stuk is ‘Het Minnespel der Maagden’.

Ait Vedan repeteerde zondag voor het eerst op het opgebouwde podium. Het toneelstuk wordt opgevoerd in de tot theaterzaal omgebouwde sportzaal van Gemeenschapshuis ‘t Meûken te St. Isidorushoeve.

Iedereen in de schmink, kleding uit de jaren ’70 en alle teksten in hun hoofd. Ze zijn er helemaal klaar voor en blij dat ze weer kunnen optreden.

Drie avonden spelen ze voor een volle zaal met 200 toeschouwers. Het was snel uitverkocht. Gelukkig wordt het ook opgenomen, want anders kon niet iedereen hun toneelspel zien.

‘Het was al lachen tijdens de repetities, maar dat zal ook zeker gebeuren tijdens de voorstelling’, aldus de spelers.

Over de voorstelling ‘het Minnespel der Maagden’

Werken, eten en slapen. Zo ziet een gemiddelde dag eruit op de boerderij van de drie vrijgezelle zusters: Wemeltien, Remmeltien en Peuzeltien. Met enkel Boksen Teun, hun eigenwijze en eveneens vrijgezelle stalknecht, om naar te kijken. Tot er op een mistige avond een auto vlak bij hun erf in de sloot vliegt. De boerderij heeft er vanaf dat moment twee heel bijzondere gasten bij. De flamboyante actrice Nella en de jonge antiquair Antoine. De dames besluiten een gokje te wagen bij deze mysterieuze, maar knappe man. Ondertussen doet Antoine op de boerderij de ontdekking van zijn leven. Een sinds 1872 verdwenen schilderij wordt onder het stof vandaan gehaald: ‘Het Minnespel der Maagden’. Met de fenomenale opbrengst van dit schilderij begint voor de drie maagden ook hun eigen minnespel met hilarische taferelen tot gevolg.

Kijk voor meer informatie op de website van Ait Vedan

Kijk voor meer cultuurmakers op de website van de Cultuur Coalitie Haaksbergen

Meer over cultuur in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera en montage: Matthijs Prins
Interview: Christa Wensink
Een productie van RTV Sternet