VIDEO Albert Rozemaprijs 2022 voor de familie Bergers

De Historische Kring Haaksbergen wil met deze prijs mensen stimuleren om mooie dingen uit het verleden te bewaren en te koesteren.

De Albert Rozema prijs wordt elk jaar op de verjaardag van wijlen Albert Rozema uitgereikt. De prijs wordt toegekend aan een persoon of familie die een leuk of bijzonder detail van zijn/haar huis heeft bewaard na bijvoorbeeld een restauratie. Het gaat hierbij uitdrukkelijk om een detail en niet om de gehele restauratie! Dit kan een mooie deur zijn of een raam.

De familie Bergers heeft nog niet zo lang geleden het boerderijtje De Kievit gekocht en woont er sinds kort in. Wat de prijs voor de restauratie van de Kiviet betreft gaat het om de stiepel. Een stiepel is een houten deurstijl met daarop een runen teken. Ook hebben de nieuwe bewoners de raampjes, opzij van de boerderij, behouden. Deze zijn nog in de originele staat en netjes gerestaureerd.

De Bergers krijgen de Albert Rozemaprijs uit handen van Henk Menkehorst van de Historische Kring Haaksbergen.

Albert Rozema

Albert Rozema was een winkelier in Haaksbergen. Hij had een winkel in kleding en huishoud textiel. Zijn winkel is tot op de dag van sluiting nooit veranderd m.b.t. de inrichting. Alles was nog precies zoals bij de opening. Albert had een hekel aan veranderen!! Naar hem is dus de prijs vernoemd.

De Historische Kring Haaksbergen wil met de Albert Rozema prijs mensen stimuleren om mooie dingen uit het verleden te bewaren en te koesteren. Er is al veel verdwenen helaas.

Kijk voor meer informatie op de website van de Historische Kring Haaksbergen

Meer over Cultuur in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera en interview: Christa Wensink
Montage: Jorai Güllü
Tekst: Judith Nijlant
Een productie van RTV Sternet