VIDEO Autobedrijf Roté stopt ermee

Na 44 jaar stoppen Wim Temminghoff en zijn vrouw met het autobedrijf Roté.

Zij zijn gestart in een bedrijfshal op industrieterrein ‘t Vark. In 1982 gingen ze over tot aanschaf van een stuk grond aan de Albert Cuyplaan. Hier is in de loop der jaren daarna een zeer uitgebreid autobedrijf ontstaan. In verschillende fases werd er een huis gebouwd met werkplaats en tevens een buitenterrein aangelegd waar de occasions getoond konden worden. Enkele jaren later volgde de bouw van de showroom en de wasserette. Waardoor het bedrijf uitgroeide naar een compleet mobiliteitscentrum.

De groei van het bedrijf nam een dusdanige vlucht dat de heer Temminghoff samen met zijn zoon Rino, die inmiddels ook werkzaam was binnen het bedrijf, in 2000 van start is gegaan met de plannen tot nieuwbouw. Dit heeft medio 2003 geresulteerd in de realisatie van een ultramodern nieuw autobedrijf. Op een eenvoudig te bereiken A-lokatie aan de rand van Haaksbergen op industrieterrein Stepelo is een architectonisch toonaangevende twee verdiepingen tellende showroom met werkplaats en wasserette gebouwd met daarbij een ruim buitenterrein.

Maar nadat bij de heer Temminghoff een ernstige ziekte werd geconstateerd, waarvan hij inmiddels volledig genezen is verklaard, is hij andere prioriteiten gaan stellen en heeft hij besloten de activiteiten van deze vestiging aan de Bouwstraat 1 in Haaksbergen over te dragen aan zijn zoons, Rino en Ivo Temminghoff, die daar nu het bedrijf runnen onder de naam Autobedrijf Temminghoff. Wim en daarbij de gevestigde naam Auto Roté is op kleinschaliger voet verder gegaan, hij heeft zijn activiteiten voortgezet vanaf het voormalige hoofdonderkomen van Auto Roté aan de Albert Cuyplaan 6 in Haaksbergen, welbekend bij vele vaste klanten van Auto Roté.

Camera en montage: Matthijs Prins
Interview en tekst: Christa Wensink
Een productie van RTV Sternet