VIDEO Beachvolleybal Haaksbergen trekt de echte liefhebbers naar het centrum

Al vanaf 1992 strijkt het beachtoernooi jaarlijks neer op de heilige grond van de Pancratius parochie.

Dit jaar werd weer het Beachvolleybaltoernooi gehouden in het centrum van Haaksbergen. Een deel van de markt werd hierbij omgetoverd tot een grote zandbak met twee volleybalvelden. Gedurende drie dagen werden er in verschillende categorieën wedstrijden gespeeld. De echte volleybal liefhebber uit Haaksbergen kon natuurlijk niet ontbreken op dit evenement.

Al vanaf het eerste begin, toen beachvolleybal nog geen Olympische sport was, strijkt het beachtoernooi jarlijks neer op de heilige grond van de Pancratius parochie. Met toestemming van de gemeente en met de zegen van de pastoor veranderde in 1992 het hart van Haaksbergen voor het eerst in een goudgeel speelveld. Na dit eendaags succes en met ondersteuning van de sponsoren is dit populaire vakantievermaak uitgegroeid tot een driedaags beachspektakel waarin een zeer uiteenlopend deelnemersveld strijdt om het beachkampioenschap van Haaksbergen.

Volleybalvereniging HAVOC staat ieder jaar weer garant voor de organisatie, ondersteund door een groot aantal plaatselijke ondernemers.

Kijk voor meer informatie op de website van Beachvolleybal Haaksbergen

Kijk voor meer informatie op de website van Volleybalvereniging Havoc

Kijk video’s uit Haaksbergen

Meer sport uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Astrid ten Voorde
Montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet