VIDEO Bewoners Hassinkbrink bieden petitie aan

Bewoners maken zich zorgen over de bouwplannen voor een complex aan de Brem 5.

Bewoners van de wijk Hassinkbrink hebben dinsdag 16 februari een petitie aangeboden aan de Burgemeester Welten en wethouder Peppelman.

De ondertekenaars van de petitie verzoeken het College van B&W geen medewerking te verlenen aan de bouwplannen voor de realisatie van een nieuw gebouw aan de Brem 5 dat verhuurd zal worden aan de zorginstelling De Weerde om er mensen te huisvesten met psychische stoornissen en/of een verstandelijke beperking.

Burgemeester Welten nam de petitie aan, als voorzitter van het college en de gemeenteraad. Hij benadrukte daarbij dat het indienen van een petitie een signaal is dat door de politiek serieus genomen moet worden. Het is aan de politiek, aldus Welten, om dit signaal op te pikken.

RTV Sternet heeft de verantwoordelijk wethouder Peppelman uitgenodigd om voor de camera tekst en uitleg te geven over het verdere proces en het standpunt van de gmeente. Naar verwachting gebeurt dit volgende week donderdagmiddag tijdens een live uitzending.

Wordt vervolgd…

Kijk voor meer informatie op de website van petitie24. Daar staat de petitie en de toelichting die de bewoners daarbij geven.

Kijk hier voor meer Video’s uit Haaksbergen

Volg het Nieuws uit Haaksbergen

Tekst en montage: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet