VIDEO Bornse Sharon Tanke-Ezendam voert actie voor Oekraïne

Steun deze grote actie voor Oekraïne door inwoners van Borne, Zenderen en Hertme.

Bij de familie Ezendam in Borne kwam een bericht binnen van een goede vriend, de Pool Krzysztof. Krzysztof woont in Opole, 450 kilometer van de Pools- Oekraïense grens. In Opole werd een hal ingericht om vluchtelingen op te vangen uit de Oekraïne, het gaat voornamelijk om moeders met kinderen. Omdat zij op de vlucht zijn voor het oorlogsgeweld konden ze weinig meenemen.

Krzysztof benaderde zijn kennissen in Nederland om hulp. Sharon Tanke-Ezendam kwam direct in actie. Ze startte samen met familie en vrienden een Facebook pagina met een duidelijke oproep: ‘Wij helpen de opvanglocatie in Opole (Polen) met de opvang van Oekraïnse vluchtelingen dmv goederen en donaties.’

Sharon vertelt hoe overweldigend de reacties zijn die de oproep teweeg bracht: ‘heel veel mensen willen helpen door het doneren van geld, kleding, voeding, medicatie, enzovoorts’. Inmiddels zijn al drie vrachtwagens volgeladen met donaties en naar Opole gebracht.

De inwoners van Borne, Hertme en Zenderen werken samen om deze actie tot een succes te maken. Er is inmiddels geen kleding meer nodig, maar wel langer houdbare producten. Denk ook aan bijvoorbeeld maandverband, luiers, baby voeding, artikelen voor persoonlijke verzorging zoals tandpasta en tandenborstels, shampoo, zeep, ook voor baby’s. Ook paracetamol is nodig, pleisters, verbandartikelen, enzovoorts. Eigenlijk kan iedereen die zijn kast eens goed bekijkt wel iets vinden wat dubbel is of wat niet meer wordt gebruikt, maar waar de vluchtelingen misschien om verlegen zitten.

Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van ‘hulp oekraine en vluchtelingen in opole’

Kijk meer video’s uit Borne

Volg het nieuws uit Borne

Interview: Lilian Berends
Camera: Erna Binnendijk, Wim van Ofwegen, Milad Rezek
Regie: Eelco van den Kerkhoff
Techniek: Gerard van Os
Montage: Michel van der Voort
Een productie van RTV Borne
Met dank aan de Letterbak