VIDEO Burgemeestersontbijt lagere school

Ontbijten met de burgemeester met je klas, dat maak je maar één keer mee.

“Ontbijt als een koning, dineer als een bedelaar”, je ontbijt is heel belangrijk om fit naar school of naar je werk te kunnen. Om aandacht te vragen voor het belang van goed ontbijten gaat één keer per jaar een klas ontbijten op het gemeentehuis. De burgemeester en de wethouder schuiven aan en kunnen allerlei vragen van de kinderen beantwoorden.

Kinderen van bs de Honesch waren de gelukkigen. Ze hadden deze ochtend goed voorbereid door vooraf na te denken over wat ze konden vragen aan de burgemeester. En dat ging niet alleen over het ontbijt. Ook werd er gevraagd of de boeren weg moesten en of de burgemeester het wel belangrijk vond dat er geboerd wordt. Gelukkig kon de burgemeester dit goed beantwoorden en de kinderen geruststellen, zodat zij lekker hun ontbijtje konden nuttigen. Dit was overigens goed verzorgd door een bakker uit de Veldmaat.

“We moesten wel al om 8 uur op school zijn”, zei één van de kinderen. Best vroeg dus, maar ja, als je met de burgemeester gaat ontbijten, heb je dat er wel voor over.

Kijk voor meer informatie op de website van het burgemeestersontbijt

Kijk meer video’s over Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera en montage: Chayen ter Braak en Constance van Wolferen
Interviews: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet