VIDEO Cultuurmakers – André Dwars

Art4More en RTV Sternet maken portretten van bekende en onbekende cultuurmakers, deze keer is het de beurt aan André Dwars. Hij is te gast in de talkshow KappeNow.

André Dwars

André Dwars is al vanaf jonge leeftijd geïnteresseerd in de accordeon. Hij had op de lagere school een klasgenoot waar hij op de vrije woensdagmiddag vaak kwam. Zijn vader was accordeonist zo kwam André hiermee in aanraking. De passie voor het accordeon zit echt verweven in André en hij kan het niet laten dit te delen met de mensen om hem heen. André zit vol toekomstmuziek, het is zijn leven.

De Serenado’s

André vormt samen met Theo Wijlens het accordeonduo ‘de Serenado’s’. Het repertoire van de Serenado’s bestaat uit diverse soorten en stijlen muziek, zoals Nederlandstalig, instrumentaal, country, reggae, jaren ’60, Duitstalige- en Oostenrijkse muziek. Daar waar het kan wordt er bij het publiek ‘aan tafel’ gespeeld. Mooie meezingers en bekende nummers die iedereen wel kent passeren dan de revue. Het lukt dan altijd de tafel in beweging te krijgen en het publiek te laten meezingen. Door de jaren heen hebben de Serenado’s het repertoire steeds aangepast, echter wel met het behoud van hun ‘eigen sound’ die zo kenmerkend is.

André solo

André is ook solo in staat om het publiek muzikaal te omarmen met zijn digitale accordeon. Met dit instrument is het mogelijk om compleet nieuwe magische klanken te toveren. Het publiek wordt vaak verrast door alle klanken die het digitale accordeon te bieden heeft. André neemt u mee op reis met muziek uit verschillende regio’s en zet daarbij de luisteraars aan om mee te zingen met nummers die bij velen wel bekend zijn. Ceremonie muziek tijdens een uitvaart of kerkelijke inzegening, gezellige muziek op de huifkar, in de huiskamer of tuin. André brengt de juiste sfeer op elke gewenste locatie.

Kijk voor meer informatie op de website van de Serenado’s

Kijk voor meer cultuurmakers op de website van Art4More

Kijk alle afleveringen van KappeNow

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Tekst en eindredactie: Michel van der Voort
KappeNow is een productie van RTV Sternet