VIDEO Cultuurmakers – De nieuwe hoogheden van de Windbuul’n

De nieuwe hoogheden van carnavalsvereniging de Windbuul’n zijn deze keer onze cultuurmakers: prins Karel (Ronald ter Huurne), prinses Anne (Angelique Wildenborg) en de adjudanten Veurop en Achterop (Joey Scholten en Tim ten Vregelaar).

In Haaksbergen en omgeving vind je een rijk en divers aanbod aan kunst en cultuur. Hier kan nieuw talent zich ontwikkelen, waar steeds meer Haaksbergenaren en bezoekers in ons dorp van genieten. De cultuurmakers en kunstenaars hebben allemaal hun eigen verhaal, maar vooral werken ze vanuit een passie, die zichtbaar is in hun kunst en cultuur.

De nieuwe hoogheden van de Windbuul’n zijn te gast in de studio. Prins Karel en Prinses Anne zijn het 62ste Prinsenpaar. Het carnaval is in Buurse dus 62 jaar geleden begonnen onder leiding van Hendrik Winkelman. De residentie van de Windbuul’n is dan ook Café Winkelman.

Het meest trots zijn de Hoogheden op de jaarlijks georganiseerde verlichte optocht. Voor een klein dorp als Buurse is het niet niks om deze optocht te organiseren. De optocht trekt heel veel bezoekers die genieten van de feestelijk verlichte wagens en loopgroepen.

Ook het plaatsen van de borden is een feestelijke aangelegenheid. Vrienden, familie, dorpsgenoten en zelfs de boerenkapel zijn hierbij aanwezig.

Kijk voor meer informatie op de website van de Windbuul’n

Kijk hier voor meer nieuws over carnaval

Meer over cultuur in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Interview: Erik Loman
Tekst: Jolanda Bouwmeesters
Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet