VIDEO Cultuurmakers – Henk van Sark van Allô Jannaô

Schrijven in het Twents, ‘Ik kan hier helemaal mijn ei kwijt!’

In Haaksbergen en de omgeving zijn veel cultuurmakers actief. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal, maar vooral werken ze vanuit een passie, die zichtbaar is in hun kunstvorm.

Henk van Sark is één van de tekstschrijvers van de Haaksbergse Revue. Elk jaar wordt er een revue op de planken gezet, met stukken toneel, liedjes en dansen, die met elkaar verbonden zijn door een rode draad. Elk jaar, behalve in de coronajaren, die gelukkig achter ons liggen. De teksten van deze revue zijn dan ook al lang geleden ontstaan.

De tekstschrijvers beginnen met een bijeenkomst in een cafe, om hun ideeen uit te wisselen. Dat kan wel 1,5 jaar voor de uiteindelijke uitvoering zijn. De teksten zijn altijd gebaseerd op zaken, die voor de meeste Haaksbergenaren herkenbaar zijn. Het theater van De Kappen zit dan ook zes keer (al bijna) vol. Wil je nog kaarten bemachtigen voor de uitvoering in maart 2023, dan moet je er dus snel bij zijn.

Henk vindt het belangrijk dat de Twentse Sproak blijft bestaan. Het is dan ook heerlijk om teksten te kunnen schrijven in het Twents. En dan niet zo officieel, maar gewoon, zoals je met je breurs en zusters en je kammereure proat.

Kijk voor meer informatie op de website van de Haaksbergse Revue

Kijk voor meer cultuurmakers op de website van de Cultuur Coalitie Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Meer over cultuur uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera en montage: Constance van Wolferen
Interview: Christa Wensink
Eindredactie: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet