VIDEO Cultuurmakers – Kunstblik op bezoek bij Karin Hodes

Art4More en RTV Sternet maken portretten van bekende en onbekende cultuurmakers, deze keer vliegen de kunst en cultuur reporters van Kunstblik uit naar Kunstmoment Diepenheim, voor een bezoek aan de galerie van glaskunstenares Karin Hodes.

Karin Hodes is een glaskunstenares die zich vanaf 2004 met ziel en zaligheid heeft overgegeven aan haar allergrootste passie: glaskunst. We zochten haar op in haar prachtige galerie aan de Grotestraat 58 tijdens Kunstmoment Diepenheim.

Vormgeving in combinatie met glas is helemaal haar ding. Haar werk is uniek te noemen door de strakke vormen en lijnen. Het meest trots is ze op haar samenwerking met een meubelmaker. Daar is een prachtig kunstwerk uit ontstaan, dat gelijk dienst doet als wandmeubel. Ook tovert ze met de illusie van 3D. Zo oogt een plat werk als een kubus en weet ze diepte te brengen door te werken met lagen en perfect uitgedachte kleurstellingen.

Een bezoek aan haar galerie is een streling voor het oog. Het is er druk, bezoekers vergapen zich aan de kleuren en vormen van de prachtige unieke werken van deze uiterst sympatieke kunstenares.

Over Kunstmoment Diepenheim 2024

De 18e editie van de Kunstmoment Diepenheim bruist weer volop. Met zo’n 65 deelnemende professionele kunstenaars en 45 prachtige locaties. Met een evenementenprogramma waarbij in en rondom Diepenheim heel veel te beleven is. Op verrassende plekken in de natuur, op buitenplaatsen en kastelen, in oude schuren, bijzondere huizen en in galeries is kunst te zien. Veel kunstenaars zijn aanwezig en geven toelichting op hun werk. Naast het tentoonstellingsprogramma zijn er veel workshops, presentaties en voorstellingen.

Over Kunstblik

Kunstblik is een initiatief van twee Haaksbergse kunstenaars, Erik Loman en Jolanda Bouwmeesters. Met hun kunstblik, een oldtimer volkswagenbus, rijden ze door Twente om een blik op de plaatselijke kunstenaars (in de ruimste zin van het woord) te werpen. Ze vragen de kunstenaars op ludieke wijze het hemd van het lijf en zetten zo kunstenaars en hun werken in de spotlights die ze verdienen. Het duo sleept ook altijd een topfotograaf, Conan Street Photography, mee die een verassend flitsende fotoreportage van het geheel maakt.

Kijk voor meer informatie op de website van Karin Hodes

Bekijk alle video’s van Kunstblik

Kijk voor meer cultuurmakers op de website van Art4More.nl

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Erik Loman
Interview en tekst: Jolanda Bouwmeesters
Montage: Jesse Nieuwenburg
Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet